foto: LETA
Ar Covid-19 saslimuši 140 RAKUS darbinieki, bet vēl tikpat ir pašizolācijā
Dzīvības loterija
2020. gada 8. decembris, 22:36

Ar Covid-19 saslimuši 140 RAKUS darbinieki, bet vēl tikpat ir pašizolācijā

Jauns.lv / LETA

Ar Covid-19 saslimuši aptuveni 140 Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) darbinieki, bet vēl tikpat ir pašizolācijā, otrdienas vakarā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Viens pret vienu" pavēstīja ārstniecības iestādes valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš atzina, ka ar Covid-19 saslimušo un pašizolācijā devušos slimnīcas darbinieku skaits katru dienu pieaug, tomēr viņu īpatsvars pret kopējo darbinieku skaitu nemaz neesot tik liels - 5-6%. "Bet tomēr tas ir ļoti nozīmīga resurss, kas mums šobrīd faktiski pietrūkst, lai mēs varētu nodrošināt daudz labāku Covid-19 pacientu ārstēšanu," vērtēja Paeglītis.

Slimnīcas stacionāros Covid-19 pacientiem paredzēto gultu piepildījums esot 82%, tātad lielāks nekā valstī kopumā. Kopumā Austrumu slimnīcā patlaban ir ap 300 Covid-19 pacientu gultasvietu, un to skaitu būtu iespējams vēl palielināt, taču problēmas ir ar nepietiekamu personālsastāvu, pēdējās dienās aktualizēto problēmu atgādināja Paeglītis.

Vaicāts, kā mainīsies slimnīcas darbs, ja veselības aprūpes nozarē tiks izsludināta ārkārtas situācija, slimnīcas vadītājs atbildēja, ka tādā gadījumā nāksies vairāk atteikties no plānveida pakalpojumu sniegšanas. "Protams, mēs centīsimies vērtēt katru gadījumu atsevišķi," solīja Paeglītis.

Viņš piebilda, ka patlaban Covid-19 pacienti tiek ārstēti visos piecos RAKUS stacionāros un kopš pavasara nav bijis neviens brīdis, kad kādā no šiem stacionāriem nebūtu neviena ar jauno koronavīrusu sasirgušā.