foto: LETA
Aizdomas par Covid-19 uzliesmojumu vēl kādā Kurzemes uzņēmumā
Slimību un profilakses kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs
Runā speciālists
2020. gada 8. oktobris, 13:19

Aizdomas par Covid-19 uzliesmojumu vēl kādā Kurzemes uzņēmumā

Jauns.lv / LETA

Epidemiologiem ir aizdomas par Covid-19 uzliesmojumu kādā uzņēmumā Kurzemē, izriet no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktora Jurija Perevoščikova sacītā intervijā Latvijas Radio.

Viņš teica, ka no aizvadītajā diennaktī konstatētajiem 109 Covid-19 gadījumiem provizoriski visvairāk ir Kurzemē - vismaz 46 gadījumi. No tiem vismaz 32 gadījumi Dundagā un Talsos.

Viņš sacīja, ka vēl nevar simtprocentīgi to apgalvot, bet, visticamāk, lielais gadījumu skaits Kurzemē ir saistīts ar organizētu testēšanu vienā no uzņēmumiem. Tomēr šī hipotēze vēl tiek pārbaudīta.

Vismaz 20 gadījumi konstatēti Latgalē, no tiem lielākā daļa jeb 19 Daugavpilī. Rīgā un Pierīgā - 22 gadījumi, kas pie lielā cilvēku skaita ir normāls rādītājs, sacīja speciālists.

Savukārt Vidzemē un Zemgalē pēc viņa teiktā ir ļoti zemi rādītāji. Piemēram, Valmierā reģistrēti divi jauni Covid-19 gadījumi.

Perevoščikovs uzsvēra, ka ir svarīgi cilvēkiem ar simptomiem neiet uz darbu un nelaist bērnus uz izglītības iestādēm.

"Diemžēl pēdējie uzliesmojumi saistīti ar to, ka slimība izplatās darba kolektīvos, izraisot ļoti lielu saslimšanu tieši tāpēc, ka daži slimie turpināja iet un pildīt darba pienākumus," uzsvēra speciālists.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Covid-19 Latvijā atklāts 109 cilvēkiem, kas ir līdz šim lielākais vienas dienas laikā konstatēto gadījumu skaits.