foto: EPA/Scanpix
117 gadus vecā japāniete ar ne tiem veselīgākajiem ēšanas paradumiem kļūst par savas valsts rekordisti
Kane Tanaka labprāt dzer "Coca-cola" limonādi un ēd saldumus
Esi vesels
2020. gada 21. septembris, 20:31

117 gadus vecā japāniete ar ne tiem veselīgākajiem ēšanas paradumiem kļūst par savas valsts rekordisti

Jauns.lv

117 gadus vecā Kane Tanaka sestdien kļuvusi par visu laiku vecāko Japānas iedzīvotāju. Šo notikumu viņa nosvinējusi ar pudeli “Coca-Colas”, kam veselīga dzīvesveida piekritēji parasti met līkumu.

“The Guardian” raksta, ka Tanakai īpaši pie sirds iet gāzēti dzērieni un šokolāde, un viņas iecienītākais našķis ir “Coca-Cola” dzēriens.

Tanaka, kura dzīvo aprūpes namā Fukuokas pilsētā, sestdien sasniegusi 117 gadu un 261 dienas vecumu, tādā veidā pārspējot iepriekšējo valsts rekordisti Nabi Tadžimu, kura nomira 2018. gada aprīlī 117 gadu un 260 dienu vecumā.

Tanaka savu sasniegumu nosvinējusi ar sava mīļākā dzēriena pudeli, bet mugurā uzvilka ģimenes dāvinātu t-kreklu ar viņas attēlu.

Sirmās kundzes 60 gadus vecais mazdēls Eidži Tanaka medijiem norādījis, ka vecmāmiņa ir pie labas veselības un katru dienu bauda dzīvi, neraugoties uz faktu, ka Covid-19 pandēmijas dēļ viņai ir liegta iespēja satikties ar saviem piederīgajiem. Dienas viņa aizvada, spēlējot galda spēles ar saviem biedriem no aprūpes nama. “Mēs kā ģimene esam laimīgi un lepni par jauno rekordu,” viņš sacīja.

Tanaka nāca pasaulē tālajā 1903. gadā un ir piedzīvojusi piecu imperatoru valdīšanu.

Ilgdzīvotāju valsts

Jaunākie Japānas valdības dati liecina, ka Japānā, kurā dzīvo teju 126 miljoni iedzīvotāju, 36,17 miljoni ir vecumā virs 65 gadiem, bet 100 un vairāk gadu veci ir 80 450 iedzīvotāji. Pirmo reizi šis skaits ir pārsniedzis 80 tūkstošu atzīmi. Salīdzinoši – 1963. gadā 100 un vairāk gadu vecu cilvēku skaits šajā valstī sasniedza vien 153.