foto: unsplash.com
Daugavpilī vienam skolēnam karantīnā tiks nodrošināts attālināts mācību process
Foto ilustratīva nozīme.
Esi vesels
2020. gada 31. augusts, 18:16

Daugavpilī vienam skolēnam karantīnā tiks nodrošināts attālināts mācību process

Jauns.lv / LETA

Sākoties jaunajam mācību gadam, Daugavpilī vienam skolēnam karantīnā tiks nodrošināts attālināts mācību process, jo viņa ģimenē konstatēta saslimšana ar Covid-19, norādījusi pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Viņa apstiprināja, ka saslimšana konstatēta kādam Daugavpils Centra vidusskolas skolēna ģimenes loceklim. Pašlaik sasirgušais dzīvo šķirti no ģimenes, un šāds lēmums pieņemts jau tad, kad tikai parādījās saslimšanas simptomi.

Pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) testēšana uz Covid-19 tiek veikta visam Daugavpils centra vidusskolas kolektīvam. Taču, pēc Isupovas teiktā, daudzu iestāžu pedagogi un darbinieki pirms jaunā mācību gada izteikuši vēlmi veikt testu, lai būtu pārliecināti, ka mācību gads sāksies droši.

Savukārt skolēns, kura ģimenē fiksēta saslimšana, mācību gadu sāks attālināti. Isupovai nav informācijas, ka attālināto mācību procesu nepieciešams nodrošināt vēl kādam.

Saskaņā ar pašvaldības mājas lapā publicēto informāciju Daugavpils Centra vidusskolas direktors Jurijs Visockis ir sazinājies ar SPKC speciālistiem, kuri seko situācijai un apliecināja, ka nav iemeslu ierobežot skolas darbību. Bet skolas kolektīva testēšana esot bijusi ieplānota jau iepriekš.

Izglītības jomas kurators, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (Latgales partija) apliecināja, ka notikušais nekādā veidā neietekmēs skolu darbību un Zinību dienā plānotie pasākumi pilsētā notiks.

Daugavpils centra vidusskolas publiskotā informācija liecina, ka Zinību dienu pasākumi notiks klašu telpās. Tikai 1., 10. un 12.klašu skolēni pulcēsies īpašā svinīgajā pasākumā, kurā ļauts piedalīties arī pirmklasnieku vecākiem.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī, veicot 1008 Covid-19 testus, reģistrēti trīs jauni saslimšanas gadījumi. SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka visi saslimušie ir atgriezušies no ārvalstīm, tostarp Krievijas, Vācijas un Francijas.

Latvijā līdz šim kopumā veikti 251 717 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1396 personas, savukārt 1163 cilvēki ir izveseļojušies. Līdz šim Latvijā mirušas 34 ar Covid-19 inficētas personas.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19, bet kopumā stacionāros ārstējas pieci pacienti, no tiem četri ar vidēji smagu un viens ar smagu slimības gaitu.

No stacionāriem ir izrakstīti kopumā 205 Covid-19 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.