BAV deficīts – iespējams, mūsu dārgākā kļūda
Esi vesels
2020. gada 10. novembris, 10:57

BAV deficīts – iespējams, mūsu dārgākā kļūda

Jauns.lv

Cilvēka organisms ir ārkārtīgi sarežģīts mehānisms – īsta bioķīmiskā laboratorija, kuras nevainojamai darbībai nepieciešamas simtiem dažādas bioloģiski aktīvas vielas (BAV). Bez jebkuras no šīm vielām organismā var tikt bloķēti kādi pašaizsardzības, vielmaiņas, reģenerācijas vai citi procesi, un ilgtermiņā tas var novest pie jau konkrētas grūti ārstējamas diagnozes.

Pilnu bioloģiski aktīvo vielu klāstu mēs parasti cenšamies uzņemt ar sabalansētu un pilnvērtīgu uzturu. Diemžēl zinātniskie pētījumi rāda reālo ainu, piemēram, D vitamīna trūkums organismā tiek konstatēts vairāk nekā 80 % Latvijas iedzīvotāju.

Rīgas Stradiņa universitātes pētnieki uzsver: “D vitamīna līmenis, kas ietekmē ne tikai kaulu veselību, bet veicina arī autoimūnās un onkoloģiskās saslimšanas, nelabvēlīgi ietekmē psihoemocionālo veselību un imūnsistēmas darbību. Latvijas apstākļos D vitamīnu ar sauli vai pārtiku neuzņemam pietiekamā daudzumā, tāpēc tas ir jāuzņem papildus visu gadu”.

Un šādu vielu, kuru trūkuma dēļ mēs lēnām un nemanāmi saslimstam, ir simtiem.

Piemēram, vitamīns B12 ir nepieciešams šūnu dalīšanās procesiem. Sirdij svarīgs ir tiamīns, asins sastāvam – B6, nerviem – tiamīns un riboflavīns. Šādi var turpināt bezgalīgi, jo viss ietekmē visu. Ja kādas vielas pietrūkst, tas var iedarbināt latentu ķēdes reakciju, kuras sekas mēs pamanīsim tikai pēc gadiem.

Protams, šo vielu saturu asinīs var noteikt laboratorijā; pilnas analīzes cena gan būs mērāma simtos eiro. Bet reizēm pietiek ieklausīties brīdinājuma signālos, ko sūta pats organisms, lai saprastu, ka ir vērts papildināt barības vielas.

Organisma trauksmes signāli

Muskuļu sāpes vai kāju jutīguma samazināšanās var liecināt par vitamīna B1 trūkumu. Nespēks, kāju tirpšana, kāju vājums, spoža mēle var nozīmēt, ka trūkst vitamīna B12. Plaisājoši lūpu kaktiņi, muskuļu krampji, taukaina āda var būt signāli par vitamīnu B2 vai B6 trūkumu, savukārt pēdu dedzināšanas sajūta var būt pazīme, ka trūkst vitamīna B3. Trausli nagi, sausa āda var būt signāls par vitamīnu D vai A trūkumu. A vitamīna trūkuma dēļ var pasliktināties redze. Smaganu problēmas var liecināt par C vai P vitamīnu trūkumu, savukārt vitamīna E trūkums var samazināt libido un pat sekmēt neauglības attīstīšanos.

Par citu vitamīnu trūkumu var liecināt arī tādas pazīmes kā vājums, nervozitāte, aizkaitināmība, nogurums, uzmanības traucējumi, apetītes vai vielmaiņas traucējumi, kā arī bieža slimošana ar grūtu atveseļošanās procesu un komplikācijām.

Sintētiskie vai dabīgie preparāti?

Aptiekās nopērkami pārsvarā tikai sintētiskie vitamīni, un tos visbiežāk ražo no naftas vai gāzes. Parasti tā ir viena aktīva molekula, ko organisms izmanto kā dabīgā vitamīna aizvietotāju. To kaitīgums nav pierādīts, tomēr labāk izvēlēsimies dabīgas izcelsmes vitamīnu kompleksus, jo tajos BAV atrodas dabīgā līdzsvarā, kas, pēc daudzu speciālistu domām, pat palielina katra atsevišķa komponenta iedarbību, tādējādi paaugstinot preparāta efektivitāti.

Kādus preparātus izvēlēties?

Efektīvākie preparāti noteikti būs spirta ekstrakti, jo spirts ir labākais dabīgais konservants. Tas lieliski un ilgstoši uzglabā aktīvās vielas labā kvalitātē, turklāt nodrošina to efektīvu uzsūkšanos organismā, kamēr visu veidu pulveriem un tabletēm šis uzsūkšanās procents ir daudz zemāks.

Lietojot dabīgos preparātus, jūs samazināt arī vitamīnu pārdozēšanas un alerģisku reakciju riskus.

Labākais dabas aptiekas preparāts jūsu veselībai

Ziemeļbriežu jauno radziņu (pantu) ekstrakts satur faktiski visus cilvēkam nepieciešamos vitamīnus, visas dabā sastopamās aminoskābes, minerālus un citus ārkārtīgi vērtīgus elementus. Epsorīnam nav analogu ne iedarbības, ne sastāva ziņā. Austrumu medicīna pantus pazīst jau tūkstošiem gadu un vērtē tos augstāk pat par slaveno ženšeņu, jo panti satur daudz tādu vielu, kuras iegūt no augu valsts nav iespējams. Pret šo preparātu pat ļoti jutīgiem cilvēkiem nav novērotas alerģiskas reakcijas.

Preparāta iegūšanai dzīvnieki netiek nogalināti, bet tikai atragoti. Šo procesu var salīdzināt ar vilnas cirpšanu aitām, un ragi ātri ataug. Augšanas ātrums izskaidro arī pantu milzīgo bioloģisko potenciālu cilvēka veselībai.

Ražots Latvijā

Lai gan preparāts ir izstrādāts un klīniski pētīts KF Zinātņu akadēmijā, tas pēc patentētas tehnoloģijas no Jakutijā ievāktām izejvielām tiek ražots Latvijā.

Preparāts ir guvis ievērojamu atzinību, to var iegādāties vairākos desmitos Latvijas aptieku, kā arī par labāko cenu pasūtīt uzreiz no ražotāja.

Bezmaksas konsultācijas par iegādes iespējām, produkta iedarbību, sastāvu un lietošanu varat iegūt pa tālruņiem 22300061, 67796699 vai mājaslapā www.epsorin.lv.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Epsorin".