foto: Shutterstock.com
Mokošā migrēna: dabas produkti, kas var atvieglot sāpes
Esi vesels
2020. gada 11. jūnijs, 20:01

Mokošā migrēna: dabas produkti, kas var atvieglot sāpes

Jauns.lv

Migrēna ir viena no visbiežāk diagnosticētajām neiroloģiskajām slimībām. Tai var būt raksturīgas galvassāpes, reiboņi, slikta dūša, gaismas jutīgums, ģīboņi un pat īslaicīgs redzes zudums.

Kaut arī zinātnieki atpazīst vairāk nekā 50 gēnu, kas saistīti ar migrēnas rašanos, faktori, kas to izraisa, lielākoties nav tik skaidri.

Pētnieki izpētījuši, ka migrēnu, kas skar aptuveni 6% vīriešu un 18% sieviešu, lielākoties attiecina uz sieviešu hormoniem - tas izskaidro, kāpēc migrēna biežāk rodas tieši pubertātes, menopauzes vai grūtniecības laikā. Dažādās stadijās migrēna var ilgt no 4 līdz pat 72 stundām.

Migrēna ir sestais izplatītākais invaliditātes cēlonis visā pasaulē, un tā ir cieši saistītas ar depresiju un nespēju strādāt.

Kvīnslendas Tehnoloģiju universitātes veselības pētniece Lina Grifitsa atklāj, ka migrēnas gadījumā simptomus var novērst ne tikai ar dārgiem medikamentiem, bet arī dabas veltēm, sevišķi tām, kas satur sevī folskābi - B grupas vitamīnu. 

Folskābe dabiskā veidā ir atrodama tumši zaļos dārzeņos, piemēram, kāpostos, spinātos un mangoldos jeb lapu bietēs. Šo augu lietošana uzturā spējot atvieglot migrēnas simptomus.

Tāpat cilvēkiem, kurus bieži nomoka migrēna, ieteicams pavērot, pēc kādu produktu lietošanas rodas šīs veselības problēmas. Pētnieki stāsta, ka viens no izplatītākajiem migrēnas izraisītājiem ir konservants 202 - kālija sāls, kas nereti tiek pievienots piena produktiem un dzirkstošajam vīnam.

Tēmas