foto: LETA
Joprojām ir pacienti, kuri melo, ka nav bijuši ārzemēs vai nav kontaktējušies ar Covid-19 slimnieku
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS ) vadītājs Imants Paeglītis.
2020. gada 17. aprīlis, 13:05

Joprojām ir pacienti, kuri melo, ka nav bijuši ārzemēs vai nav kontaktējušies ar Covid-19 slimnieku

Jauns.lv

Mediķi joprojām konstatē, ka daži pacienti melo, ka nav bijuši ārzemēs vai nav kontaktējušies ar Covid-19 slimnieku, Latvijas Radio norādījis Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS ) vadītājs Imants Paeglītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš atklājis, ka nereti ir gadījumi, kad tikai pēc pēc pozitīvajām analīzēm pacienti atklājuši patiesību. Tiesa, esot arī tādi gadījumi, kad cilvēki norāda, ka tiešām nezinot, kur varētu būt inficējušies.  

Paeglītis Latvijas Radio arī norādījis, ka kopumā šobrīd ar Covid-19 inficējušies esot deviņi RAKUS slimnīcas darbinieki, bet karantīnā esot - aptuveni 130.

Saslimušajiem mediķiem slimība esot vieglā formā.

Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 7 jauni Covid-19 gadījumi.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1535 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, infekcija apstiprināta 7 cilvēkiem. Līdz ar to kopējais inficēto skaits Latvijā pieaudzis līdz 682 personām.

Slimnīcās pašreiz ārstējas 42 pacienti, tostarp pēdējo 24 stundu laikā slimnīcā nogādāts viens jauns pacients. 37 slimības gaita norit vidēji, bet 5 pacienti atrodas smagā stāvoklī. No stacionāra izrakstīts 61 pacients.

SPKC apkopotā informācija liecina, ka 88 pacientiem, kuri pārslimojuši Covid-19, divi testēšanas rezultāti neuzrādīja jaunā koronavīrusa klātbūtni, kas liecina, ka šie pacienti ne tikai izveseļojušies, bet arī vairs neizdala vīrusu.

Latvijā kopumā līdz šim veikti 32837 izmeklējumi.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl vienu cilvēku SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni. Savukārt vēl vienā gadījumā pataloganatomi atzinuši, ka Covid-19 pacients miris no sirds koronārās slimības un šajā gadījumā Covid-19 nav uzskatāms par nāves cēloni.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās