foto: EPA/Scanpix
Pagājušajā diennaktī Latvijā apstiprināti 29 jauni Covid-19 gadījumi
Esi vesels
2020. gada 8. aprīlis, 10:20

Pagājušajā diennaktī Latvijā apstiprināti 29 jauni Covid-19 gadījumi

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centrs ziņo, ka pagājušajā diennaktī Covid-19 apstiprināta vēl 29 cilvēkiem Latvijā.

Pagājušajā diennaktī kopumā veikts 1 461 izmeklējums. Infekcija apstiprināta 29 cilvēkiem.

39 Covid-19 pacienti ir stacionēti. 36 slimības gaita ir vidēja, bet 3 atrodas smagā stāvoklī. 

Latvijā kopumā veikti 24 036 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 577 personām.

Šobrīd Latvijā oficiāli ir reģistrēti divi ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, bet vēl par vienu gadījumu - ar Covid-19 saslimušā patversmes "Zilais krusts" klienta nāvi - tiek gaidīts pataloganatoma slēdziens. Kā skaidro SPKC, diviem oficiālajā statistikā iekļautajiem Covid-19 upuriem infekcija noritēja smagā klīniskā formā un viņiem nāve iestājās vecuma un nopietnu blakusslimību dēļ. Savukārt "Zilā krusta" klientam izteiktu saslimšanas pazīmju neesot bijis.

Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele (AP) otrdienas preses konferencē sacīja, ka "es ceru, ka mums izdosies līdz Jāņiem tikt galā ar Covid-19, un Lieldienu šūpošanos mēs ar lielu prieku varēsim īstenot vēlāk vasarā".

"Lūdzu neļaujamies pavasara eiforijai un strikti izpildām epidemioloģiskos nosacījumus - distancēšanos, higiēnu, divu metru distances ievērošanu un publisku pasākumu neapmeklēšanu," aicināja Viņķele, "šī ir tā reize, kad pieticīga latviešu piesardzība - "nevajag vēl sapriecāties" - tiešām ir vietā".

Pēc Viņķeles paustā, patlaban noteiktie drošības pasākumi netiks mīkstināti. "Pieņemam to kā realitāti, ka līdz 12.maijam turpinām pašreizējos ierobežojumus," pauda ministre, norādot, ka "šobrīd nav arī nepieciešamības tos pastiprināt".