Paliec mājās un vingro vesels
Esi vesels
2020. gada 1. aprīlis, 15:01

Paliec mājās un vingro vesels

Jauns.lv

Jauns.lv

Palikt mājās ir izaicinājums ne tikai psiholoģiski, bet arī fiziski. Ja lielākais attālums, ko cilvēks dienā nostaigā, ir no datora līdz ledusskapim vai dīvānam, iespēja apaugt ar tauku slānīti ir augsta. Turklāt, cilvēkiem, kas ikdienā strādā pie datora, ir svarīgi regulāri un pareizi izkustēties.

Šo problēmu palīdz risināt veselīgas vingrošanas platforma FIZZIO, kas piedāvā profesionāļu vadītas nodarbības mājās apstākļos.

FIZZIO ir iecerēta kā veselīgas vingrošanas apguve mājas apstākļos profesionālu fizioterapeitu vadībā. Lai veidotu kustību kā paradumu – tas jādara vismaz 3 reizes nedēļā. FIZZIO mērķis ir piedāvāt 4-6 vingrošanas sesijas nedēļā, kas katra ir 20-45 minūtes gara, fokusējoties uz korsetes (core), gan muguras, vēdera, sēžas un roku muskulatūru kā arī vispārējo ķermeņa lokanību.

No otras puses tā ir arī lieliska iespēja fizioterapeitiem sasniegt auditoriju vēl pirms nopietnām veselības problēmām.

Platformas izveidotājs Ģirts Slaviņš stāsta:”

Tas, ka FIZZIO cilvēkiem ir vajadzīgs, ir jūtams jau FIZZIO pirmajās divās nedēļās – cilvēki produktu lieto, sūta atsauksmes, iesaka draugiem un kolēģiem, turpretī gandrīz visi uzrunātie fizioterapeiti ir atvērti sadarbībai. Bieži cilvēks pie fizioterapeita nonāk jau ar veselības problēmām - šī ir lieliska iespēja mums visiem satikties veseliem un strādāt citā kvalitātē.”

Ģirts Slaviņš nekad nav bijis vieglatlēts, "dzimis peldētājs" vai maratonists. Kustēšanās prieks ir bijis vienmēr, taču dzīves laikā tā nav bijusi prioritāte. Spraiga profesionālā dzīve, regulārie ģimenes pieaugumi un notikumi pasaulē vienmēr ir bijuši svarīgāki par paša veselību. Pietuvojoties 40 gadu slieksnim Ģirts pats maina šo paradigmu un jau vairākus gadus mācās likt savu veselību ikdienas paradumu sarakstā: “To nevar izdarīt ne vienā dienā, ne arī arī vienā gadā, bet to var izdarīt mainot konkrētas detaļas savā ikdienā”. Veselīga kustēšanās noteikti ir viens no šādiem paradumiem, kas uzlabo dzīves kvalitāti pozitīvā virzienā. “Kopumā es FIZZIO taisu pats sev, jo esmu pārliecināts, ka daudzi jūtas tāpat, “ Ģirts ir optimistisks, neskatoties uz izaicinājumiem, ar ko visa pasaule saskaras šobrīd.

 

Par nākotnes plāniem vēl ir pāragri runāt. Pirmie FIZZIO mērķi ir sasniegt vismaz 1000 vingrotāju auditoriju, kā arī turpināt piedāvāt kvalitatīvas tiešraides un ierakstus, koncentrējoties uz kvalitāti ne tikai saturā, bet arī formā. Tieši tāpēc FIZZIO ir kustība, kuru veido ne tikai fizioterapeiti, bet arī IT un video profesionāļi.  “Ir daudz ideju un lieliska komanda, ja būs cilvēki, kas vingros mums līdzi – viss būs lieliski!” noslēdz Ģirts.

 

Vingro vesels - https://fizzio.me/