foto: Unsplash
Sāp kauli, par sevi atgādina vecas traumas - kā laika pārmaiņas ietekmē veselību
Izpētīts, ka cilvēku pašsajūtu parasti pasliktina ciklona tuvošanās, par ko parasti brīdina laika ziņās, apzīmējot ar 3. un 4. laika tipu.
Esi vesels
2020. gada 28. janvāris, 05:46

Sāp kauli, par sevi atgādina vecas traumas - kā laika pārmaiņas ietekmē veselību

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Vesela cilvēka organisms meteoroloģiskās laika pārmaiņas īpaši neizjūt, bet daudziem gaisa temperatūras, spiediena, mitruma, elektriskā lādiņa un gaisa plūsmu maiņa izraisa nervozitāti, nogurumu, krasas asinsspiediena svārstības, galvas, locītavu, kaulu, muguras sāpes, bezmiegu un vēdergraizes, dažiem pat sasāpas zobi un par sevi atgādina vecas traumas.

Starp citu, sievietes uz laika pārmaiņām reaģē daudz asāk nekā vīrieši un pilsētnieki vairāk nekā laucinieki. Jutīgums pret laika apstākļu maiņu bieži vien liecina par slēptām hroniskām vainām, piemēram, vēsā un mitrā laikā saasinās locītavu iekaisumi, bet, ja ir saulains un silts, ķermenis un gars izjūt patīkamu labsajūtu.

Krietni vairāk nekā pārējie no laika apstākļu maiņas cieš tie, kam ir organisma termoregulācijas sistēmas traucējumi, ko izraisa veģetatīvās nervu sistēmas aktivitātes. Izpētīts, ka cilvēku pašsajūtu parasti pasliktina ciklona tuvošanās, par ko parasti brīdina laika ziņās, apzīmējot ar 3. un 4. laika tipu.

Tomēr arī to nevar definēt pilnīgi skaidri, jo daudzi 3. laika tipa tuvošanos jūt vienu vai divas dienas iepriekš un jūtas slikti, bet 3. tipa laikā jūtas labi, un ir cilvēki, kuri jūtas slikti tieši 3. tipa laikā.

Šiem cilvēkiem pašiem būtu jāzina, kā labāk piemēroties tieši šīm situācijām. Galvenais ieteikums – izvairīties no smagas, fiziskas piepūles un ieturēt vieglu diētu.