foto: Publicitātes foto
Flebologi oktobrī aicina pedagogus
2019. gada 15. oktobris, 12:02

Flebologi oktobrī aicina pedagogus

Karlīna Timofejeva

“Oktobris tradicionāli ir pedagogu mēnesis, tāpēc līdzīgi kā citus gadus mēs šajā mēnesī vēlamies atbalstīt skolotājus, piedāvājot viņiem izdevīgākus nosacījumus vēnu problēmu diagnostikai un ārstēšanai,” stāsta Dr. Mauriņa Vēnu klīnikas vadītājs, medicīnas doktors, ķirurgs flebologs Uldis Mauriņš.

“Mūsu pieredze turklāt liecina, ka oktobrī pedagogi var atvēlēt mazliet vairāk laika savai veselībai, jo mācību gads nu jau ievirzījies normālās sliedēs. Tāpēc oktobra sākumā skolotājiem ir iespēja atnākt uz konsultāciju un, ja nepieciešama vēnu operācija, to var veikt oktobra beigās, kad ir skolēnu brīvdienas.”

-Kādas pazīmes liecina, ka vajadzētu konsultēties ar flebologu?

- Būtiskākās sūdzības: parādījušās redzamas vēnas un vēnu mezgli kļūst arvien izteiktāki; kājās ir smaguma sajūta, kas progresē dienas laikā, var būt arī sāpes un nogurums; raksturīga pazīme ir kāju tūska, ko ļoti labi var redzēt, kad, laikam kļūstot vēsam, sākam valkāt zābakus – pēc maiņas apavos nostaigātas dienas izrādās, ka tiem nevar aizvilkt rāvējslēdzēju. Uzziniet, kā notiek vēnu izmeklēšana šeit: https://ej.uz/25se

- Vai skolotāju profesijā šādas sūdzības ir raksturīgas?

- Jā, jo skolotāji visu darbdienu lielākoties pavada uz kājām, nākas mīdīties ierobežotā laukumiņā klases priekšā, līdz ar to pilnvērtīgi nestrādā muskuļi, kas palīdz venozajām asinīm virzīties uz sirdi, tādēļ vēnu problēmas viņiem varētu būt divreiz biežāk nekā populācijā kopumā.

Veicot ultraskaņas duplekssonogrāfijas izmeklējumu, mēs varam precīzi noskaidrot, vai pie minētajām sūdzībām ir vainīgas vēnu problēmas un kādas tās ir. Uzrādot skolotāja apliecību, oktobrī mūsu Rīgas klīnikās un izbraukuma pieņemšanās visā Latvijā būs iespēja saņemt ārsta konsultāciju, kas ietver šo izmeklējumu, ar 20% atlaidi.

Zvaniet, lai pierakstītos 67374747 https://ej.uz/4vix

foto: Publicitātes foto

Reklāmas raksts sadarbībā ar Flebomedika