foto: Shutterstock
3 produkti, kas pozitīvi ietekmē veselību un ļauj izvairīties no visu bieda - vēža
2019. gada 8. augusts, 11:34

3 produkti, kas pozitīvi ietekmē veselību un ļauj izvairīties no visu bieda - vēža

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Starptautiski atzīts pārtikas pētnieks un veselīga uztura atbalstītājs Oušens Robins atklāj trīs galvenos pārtikas produktus, kas var palīdzēt novērst krūts vēzi. Un – ne tikai to.

2008. gadā zinātnieki no Teksasas Universitātes Andersona Vēža centra sāka pētīt, kas ir vainojams globālās vēža epidēmijas izraisīšanā. Pētnieki veica metaanalīzes pētījumu par citiem pētījumiem, kas publicēti atzītos zinātniskos žurnālos un publicēja kopsavilkumu žurnālā "Pharmaceutical Research". 

Zinātnieki secināja, ka tikai 5–10 % no visiem vēža gadījumiem ir radušies ģenētisku defektu dēļ. Atlikušie 90–95 % ir uztura, dzīvesveida un apkārtējās vides faktoru kopuma iedarbības rezultāts.

Nav liels pārsteigums zinātnieku secinājumi par smēķēšanu – 25–35 % no visiem letālajiem vēža iznākumiem ir tabakas smēķēšanas dēļ. Taču pētnieki atklāja vēl nozīmīgāku faktoru, kas ietekmē slimības iznākumu, un tas ir uzturs.

Patiesībā pētnieki ziņoja, ka uzturs izraisa 30–35 % no visiem vēža gadījumiem pasaulē. Kopumā tie ir vairāk nekā divi miljoni nāves gadījumu gadā. Ņemot vērā zinātnieku analizētos datus, kādu pretvēža diētu viņi iesaka? “Palielināts dārzeņu un augļu patēriņš… (un) minimāls gaļas daudzums uzturā.”

Māte daba mūs ir nodrošinājusi ar milzīgu aptieku, kas ir pilna ar pārsteidzoši efektīviem dabīgiem produktiem, garšaugiem un garšvielām, kas veicina veselību. Blakusefekti, lietojot šos produktus, ir tikai un vienīgi pozitīvi.

Amerikas Vēža izpētes institūts ziņo, ka gandrīz 70 % no visiem vēža gadījumiem varētu novērst, ja cilvēki vienkārši mainītu dzīvesveidu. Institūta ekspertu uztura rekomendācija numur viens ir šāda – ēdiet pārsvarā augu izcelsmes produktus: dažādus dārzeņus un augļus, pākšaugus un minimāli pārstrādātus produktus, kas satur cieti.

Lūk, daži no tā sauktajiem topa produktiem, kas palīdzēs uzturēt savu veselību labā formā: 

Nākamā lapa: Maģiskās sēnes