foto: ekrānuzņēmums no video
"Jūsu meita mirst" - ģimene no Kvīnslendas dalās stāstā, kā brīvdienas Taizemē pārvērtās lielākajā murgā, kāds jebkad piedzīvots
2019. gada 17. jūnijs, 12:45

"Jūsu meita mirst" - ģimene no Kvīnslendas dalās stāstā, kā brīvdienas Taizemē pārvērtās lielākajā murgā, kāds jebkad piedzīvots

Jauns.lv

Ģimenei no Austrālijas, Kvīnslendas, brīvdienas Taizemē izvērtušās murgā pēc tam, kad viņu astoņu mēnešu vecā meitiņa gandrīz nomirusi no meningokoku infekcijas. (Akūta cilvēka infekciju slimība, ko ierosina meningokoks Neisseria meningitidis).

Ģimene uz Taizemi devusies oktobrī mēneša garās brīvdienās, taču saulainais un bezrūpīgais atvaļinājums gandrīz beidzies ar traģēdiju – pāra meitiņa gandrīz mirusi no meningokoku infekcijas. 

Eliša Robinsone – mazulītes māte, atklāj detaļas par piedzīvoto Taizemē: “Vienu brīdi viņa bija pilnīgi vesela, bet jau dažas stundas vēlāk ārsti slimnīcā paziņoja, ka mans bērns mirst,” medijiem stāsta Robinsones kundze. Viņa stāsta, ka meitiņai sācies drudzis, bērna lūpas un nagi bijuši zili, tāpēc pārbiedētie vecāki nolēmuši nekavējoties doties uz Puketas slimnīcu. 

Ārsti 8 mēnešus veco Lilianu nekavējoties izmeklējuši un secinājums bijis – bērnam sākusies asins saindēšanās, ko izraisījusi meningokoku infekcija. “Ārsti mums uzreiz pateica – jūsu bērns šeit nomirs,” stāsta māte. 

Bērnam uz kājām sākuši izmesties spilgti violeti izsitumi, sirdsdarbībass ātrums paātrinājies līdz 230 sitieniem minūtē un Elišai tika pateikts, lai sagatavojas, ka bērna sirds kuru katru brīdi pārstās pukstēt. Par laimi, tā nenotika un ārsti sāka gatavoties asins pārliešanai, taču šeit ģimene saskārās ar nākamo pārbaudījumu – slimnīcā nebija Lilianas asinsgrupas asiņu.

Robinsones kundze nekavējoties vērsās pēc palīdzības sociālajos tīklos: “Mans bērns atrodas Bangkokas slimnīcā un mirst! Lūdzu palīdziet mums kāds ar 0 grupas rēzus negatīvām asinīm, es nedrīkstu zaudēt savu meitiņu,” viņa rakstīja “Facebook”. 

Pēc 2 nedēļu pavadīšanas intensīvajā terapijas nodaļā, mazulīti tomēr izdevās glābt. Robinsonu ģimene atgriezusies dzimtenē, taču bērnam joprojām nepieciešamas steroīdu injekcijas, ādas transplantācijas operācija un fizioterapija. 

Austrālijas ģimene ar savu stāstu dalījusies, lai brīdinātu citus vecākus par bīstamo infekcijas slimību un obligātu nepieciešamību ceļojumā nodrošināties ar veselības apdrošināšanu. Lilianas dzīvības glābšana Taizemē izmaksājusi 113 000 dolāru (aptuveni 100 000 eiro). 

Vispārējās meningokoku infekcijas formas sākas pēkšņi ar augstu temperatūru, drebuļiem, galvassāpēm, sāpēm acīs un locekļos, sliktu dūšu, vemšanu. Strutainā meningīta gadījumā agri parādās kakla mugurējo muskuļu stīvums; meningoencefalītam raksturīgi krampji, bezsamaņa. Diagnozi apstiprina žāvas, smadzeņu šķidruma vai asiņu (ja ir sepse) bakterioloģiskā izmeklēšana. Asinīs palielināts leikocītu skaits, eritrocītu grimšanas ātrums.