foto: scanpix
112 gadu vecumā mirusi Lielbritānijā vecākā sieviete; viņas ilgā mūža noslēpums - viskijs
Greisa Džonsa.
2019. gada 14. jūnijs, 12:45

112 gadu vecumā mirusi Lielbritānijā vecākā sieviete; viņas ilgā mūža noslēpums - viskijs

Jauns.lv

112 gadu vecumā mirusi Lielbritānijā vecākā sieviete Greisa Džonsa. Sieviete nomirusi savās mājās, miegā, medijiem atklājusi Greisas ģimene.

Džounsas kundze savā dzīvē piedzīvojusi 26 premjerministrus, piecus monarhus un divus pasaules karus. Sieviete bijusi aktīva līdz pat mūža beigām un savas dzīves laikā īpašu uzmanību veltījusi viskija dzeršanai. 

Greisa Džonsa dzimusi 1906. gada 16. septembrī – tikai piecus gadus pēc karalines Viktorijas nāves. Greisa ieņēma Lielbritānijā vecākā cilvēka statusi pērn, kad mūžībā 113 gadu vecumā aizgāja Olivers Baurs. 

foto: scanpix
Greisa Džonsa kopā ar savu 80 gadus veco meitu.

Greisas meitai pašlaik ir 80 gadu un viņa atklāja, ka māte visu mūžu dzīvojusi aktīvu dzīvi. Greisa apprecējās ar inženieri Leonardu Džonsu, ar kuru laulībā pavadīja 53 gadus. Leonards nomira 79 gadu vecumā. 

Par savu ilgdzīvošanas noslēpumu Greisa vienmēr uzskatījusi viskiju. Viņa to nelielos daudzumos lietojusi pilnīgi katru dienu, ejot gulēt. Arī kundzes ārstējošais ārsts atzinis, ka viskijs atstājis labu iespaidu uz sievietes sirds veselību. Greisa vairākkārt arī atkārtojusi, ka dzīvē ne par ko centusies neuztraukties, jo stress ir pats sliktākais, ko cilvēks var sev nodarīt. 

Tagad Lielbritānijā vecākās sievietes gods nodots 111 gadus vecajai Dorotijai Peinai.