Profesors Danilāns atkal pārsteidz: kafijā ir kancerogēnas vielas, bet to lietot drīkstot kaut 4 reizes dienā
foto: LETA
Gastroenterologs profesors Anatolijs Danilāns.
2019. gada 24. janvārī, 09:46

Profesors Danilāns atkal pārsteidz: kafijā ir kancerogēnas vielas, bet to lietot drīkstot kaut 4 reizes dienā

Jauns.lv

Kafijas sastāvā esošais kofeīns ir alkaloīds, tātad – inde, turklāt šis dzēriens satur vielas, kas ir kancerogēnas, raksta kāds LTV raidījuma “4 studija” skatītājs, jautājot, kādu orgānu darbību tad īsti uzlabo profesora un ārsta Anatolija Danilāna tik slavētā kafija.

Danilāns uzsver, ka jebkurš pārtikas produkts ir kaitīgs. Pienā, sviestā, olās un arī kafijā būs atrodama kaut kāda kaitīga vai kancerogēna viela, taču tas vēl nenozīmējot, ka tās lietošana ikdienā palielina nāves risku. 

“Tas, ka kafijā ir šīs vielas vēl nenozīmē, ka to lietotāji saslims ar vēzi. Es neapstrīdu, ka dzērienā ir kancerogēnas vielas, bet tās dzeršana vēzi neizraisa,” pauž profesors Danilāns. Viņš arī uzsver, ka kafija ir īpaši labs “ierocis” asinsspiediena regulēšanā un aknu veselības uzlabošanā. 

Tāpat sabiedrības rezonansi izsauca profesora Danilāna apgalvojumi par vitamīniem, proti, tie, kas tos lieto ikdienā, mirst ātrāk nekā tie, kas neko nelieto.