foto: Facebook.com
Ar vēzi sirgstošā Sanita Zute saņēmusi Latvijas ārstu konsīlija slēdzienu – tas nav iepriecinošs
Dzīvības loterija
2018. gada 19. novembris, 12:31

Ar vēzi sirgstošā Sanita Zute saņēmusi Latvijas ārstu konsīlija slēdzienu – tas nav iepriecinošs

Jauns.lv

Ar dzemdes kakla vēzi sirgstošā 31 gadu vecā modele Sanita Zute aizvadītajā piektdienā saņēmusi Latvijas onkologu konsīlija lēmumu par turpmākajām ārstēšanas iespējām. Diemžēl vienīgais, ko Latvijā Sanitai var piedāvāt – joprojām tikai paliatīvā aprūpe.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājusi nedaudz vairāk kā nedēļa, kopš Sanita pabeigusi trešo lokālo ķīmijterapijas kursu Vācijas Integratīvajā klīnikā. Nu jaunā sieviete atgriezusies Latvijā. Sanitas ģimene līdz pēdējam nav atmetusi cerības, ka meitai tiks piešķirta S2 veidlapa – papīrs, kas apliecina personas tiesības citā valstī saņemt no valsts budžeta apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus. Saņemts atteikums – onkologi Latvijā joprojām piedāvā vien paliatīvo aprūpi. (Visaptveroša to pacientu aprūpe, kuru slimība nav radikāli izārstējama.)

Sanitas māte Judīte stāsta, ka šāda tipa aprūpe rindā jāgaida 1,5 mēnešus. Līdzko rinda sagaidīta, slimnieks tiekot ievienots kopējā palātā, kur nav iespējas nakti pavadīt sirdzēja tuviniekiem. Turklāt, par uzturēšanos slimnīcā diennaktī jāmaksā līdz 16 eiro. 

Sanitas māte savas izjūtas aprakstījusi sociālā tīkla “Facebook” grupā “Atbalsta grupa Sanitai Zutei”. Pilnu izklāstu varat lasīt šeit. 

Par ko ir stāsts

Šā gada augusta beigās 31 gadu vecā Sanita, kura ir 10 gadus veca dēla mamma, lūdza lcilvēku palīdzību savas dzīvības glābšanā.

Sanita ir modele, daudzi viņu atpazīs Latvijā iemīļotu produktu reklāmās, dažās arī kopā ar dēlu. Darba dēļ Sanita daudz laika pavadījusi ārpus Latvijas. “2016. gadā man bija vislabākā manas dzīves vasara, bija iespēja pavadīt to ar savu 8 gadu veco dēlu Ibizā. Viss šķita pārāk labi, lai būtu patiesība”, atzīst Sanita. Drīz pēc tam Sanita sajuta veselības problēmas, domāja, ka tas saistīts ar darba slodzi. Taču pavisam drīz jau tika uzzināts patiesais sliktās pašsajūtas cēlonis – dzemdes kakla vēzis. Tika nozīmēta operācija, taču Sanita meklēja alternatīvas iespējas ārvalstu klīnikās. Viņa ārstējās ar saudzējošām metodēm, lai maksimāli attālinātu un varbūt pat izvairītos no operācijas. Šovasar Sanita devās uz klīniku Londonā. Viņas veselības stāvoklis strauji pasliktinājās, viņa cieta stipras sāpes, strauji zaudēja svaru, kas arī ierobežo šobrīd iespējamās ārstniecības iespējas. 

Sanita atteicās no Latvijā piedāvātās paliatīvās aprūpes un, pateicoties lcilvēku palīdzībai, kopš septembra sākuma Sanita ārstējas Vācijas Integratīvās medicīnas onkoloģiskajā klīnikā Hospital Dr. Herzog, kas piedāvā saudzējošu, organisma pašatveseļošanās spēkus stiprinošu terapiju kopā ar ķīmijterapiju. Pēc ārstēšanās Sanita vairs necieš stiprās sāpes, kas liedza naktīs gulēt, viņai ir svara pieaugums, kas  liecina, ka jaunā sieviete atgūst spēkus turpmākai cīņai ar smago slimību. Sanitai veikta asinspārliešana, 18 hipertermijas procedūras un citas manipulāciijas, viņa veiksmīgi pārcietusi pirmo ķīmijterpijas procedūru. Divdesmit sešu dienu ārstniecība izmaksājusi 19 020,70 eiro, Sanitai veikti izmeklējumi un medicīniskas manipulācijas arī citā klīnikā - Asklepios Klinik Lich.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šobrīd Sanita saņēmusi aprēķinu par turpmāko 28 dienu ārstniecību par 28 388 eiro, kas ietver uzturēšanās un aprūpes izdevumus, 3 pilna ķermeņa un 15 lokālās hipertermijas procedūras un ķīmijterpiju. Procedūras un maniplācijas var mainīties atkarībā no Sanitas veselības stāvokļa, tāpēc ārstēšanās izdevumu reālā summa var atškirties no plānotās. 

Turpināt ziedot Sanitai var vietnē Ziedot.lv, visu informāciju var atrast "Facebook" lapā "Atbalsta grupa Sanitai Zutei"