foto: Shutterstock
Mirkli pēc tam, kad vecāki bija piekrituši sava dēla orgānu ziedošanai, puika pamodās no komas
2018. gada 8. maijs, 07:10

Mirkli pēc tam, kad vecāki bija piekrituši sava dēla orgānu ziedošanai, puika pamodās no komas

Jauns.lv

13 gadus vecs zēns Trentons Makkinlijs no Alabamas, ASV, smagu smadzeņu traumu dēļ vairākus mēnešus pavadījis bezsamaņas stāvoklī slimnīcā. Tikai mirkli pēc tam, kad Trentona vecāki jau bija parakstījuši dokumentu par bērna orgānu ziedošanu, zēns pamodies no komas. 

Trentons izkritis no automašīnas piekabes, nokrītot uz betona un smagi sasitot galvu. Pēc septiņiem galvaskausa lūzumiem ārsti zēna vecākiem apgalvoja - “ja zēns izdzīvos, nekad vairs nebūs tāds kā agrāk.”

Zēns nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur dziļā bezsamaņas stāvoklī pavadīja divus mēnešus. Pēc ārstu nelabvēlīgajām prognozēm, Trentotna vecāki piekrita dzīvību uzturošo aparātu atslēgšanai un pat parakstīja papīrus par bērna orgānu ziedošanu. 

Dienā, kad ārsti gatavojās atslēgt dzīvību uzturošās iekārtas, 13 gadus vecais puika sāka izrādīt kustību pazīmes. Zēns pats sācis elpot un pamodies, runājot pilnos teikumos. 

Lai gan Trentonam priekšā garš un smags atveseļošanās posms, zēns dzīvos. Puikam jau bijušas trīs smadzeņu operācijas un gaidāma vēl viena, vēsta “News.com”. 

Tēmas