foto: REUTERS
Iepirkšanās ratiņu aiztikšana var nogalināt: cilvēkus ASV biedē savāds policistu paziņojums
Esi vesels
2017. gada 9. novembris, 19:43

Iepirkšanās ratiņu aiztikšana var nogalināt: cilvēkus ASV biedē savāds policistu paziņojums

Kasjauns.lv

ASV mediju un interneta lietotāju uzmanības lokā nonācis kāds savāds Arkanzasas štata policijas iecirkņa darbinieku ieraksts sociālajā tīklā "Facebook", kurā apgalvots, ka aiztikt iepirkšanās ratiņu rokturus, tos pirms tam nenoslaukot ar dezinficējošām salvetēm, ir bīstami, turklāt var pat beigties letāli. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai arī nevienam nav noslēpums, ka uz iepirkšanās ratiņu rokturiem varētu mājot apjomīgas mikrobu kolonijas, jo tos ik dienu lieto daudz cilvēku, policisti apgalvo, ka ratiņu nenodezinficēšana var novest pat līdz narkotiku pārdozēšanai. 

Īpaši likumsargi izceļ fentanilu, kas tiek dēvēta par vienu no pasaulē bīstamākajām narkotikām, kas varot tikt absorbēta ar ādu. Ja cilvēks, kurš pirms tam lietoja ratiņus, rokās turējis fentanilu, tas var iekļūt nākamā pircēja organismā, apgalvo likumsargi. "Viss, kas jums jādara, ir jāpakasa deguns, vai jāpieskaras sava bērna mutei," raksta likumsargi, norādot, ka bērnu gadījumā tas pat var novest pie nāves. 

Jāsaka, ka ne visi cilvēki šo ierakstu uztvēra nopietni. "Šķiet, jāsāk tīrīt degvielas uzpildes šļūtenes rokturi. Tad grāmatas bibliotēkā. Pie kā tas sviests novedīs?" policijas ierakstu komentē kāds sociālā tīkla lietotājs, savukārt citi likumsargiem pārmet tautas biedēšanu. "Pakonsultējieties ar licencētu mediķi, pirms ievietojat šādus melīgus ierakstus un neprecīzu informāciju.”

Savukārt Čads Sabora, kas specializējas cīņā pret opiātu lietošanu un tā sekām, norādījis, ka šādas nekorektas informācijas padošana tālāk patiesībā var nodarīt daudz posta. "Cilvēki pat neaptver, cik tas var būt bīstami - izplatīt šādus melus. Mēs opiātu lietotājus padarām gluži vai par mēra slimniekiem. Jo vairāk mēs to darām, jo vairāk opiātu lietotāji tiek padarīti par briesmoņiem, kas noved pie apstākļa, ka arvien mazāk cilvēku vēlas viņiem palīdzēt."

ASV mediju aptaujātie eksperti norādīja, ka, pieskaroties iepirkumu ratiņu rokturiem, nav iespējams saņemt tik lielu fentanila devu, kas varētu izraisīt pārdozēšanu. 

Medijiem pievērošot pastiprinātu uzmanību šim ierakstam, drīz vien tas no "Facebook" pazuda līdz ar visu policijas iecirkņa profilu.

Ekrānuzņēmums ar skandalozo ierakstu:  


 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās