"Tu apēd kotleti, bet garšu neatceries. Jo domā par e-pastiem..." VIDEO, kā meditācija palīdz uzlabot pašsajūtu
"Meditācijā ir svarīga prasme koncentrēties, būt šeit un tagad, kā arī sirsnīga un labvēlīga attieksme pret sevi un citiem," atgādina Sandis Kristars un Indra Dūšeļi.
Runā speciālists

"Tu apēd kotleti, bet garšu neatceries. Jo domā par e-pastiem..." VIDEO, kā meditācija palīdz uzlabot pašsajūtu

Kasjauns.lv

Cilvēka ķermenis un prāts pēc vasaras atpūtas režīma vēl nav pieradis pie rudens „darba/skolas režīma“. Sandis Kristars Dūšelis un Indra Majore-Dūšele no izziņas, atjaunotnes un kultūras centra „Miervidi“ iesaka izmantot apzinātības praksi, kuru var izmantot jebkurā diennakts laikā un, kas pēc praktizēšanas dod iekšēju stabilitāti un mieru.

Svarīgi pievērst uzmanību tam, ko tu dari šajā brīdī. Piemēram, tu apēd kotleti, bet - kā tā garšoja, neatceries. Dzer tēju, bet nepamani, kā tā garšo, jo domā par saviem e-pastiem un atskaitēm. Tu nedzīvo dzīvi šajā brīdī, bet nemitīgi domā par nākotni. Ķermenis ir šodienā, bet galva jau ir rītdienā.

Meditācijā ir svarīga prasme koncentrēties, būt šeit un tagad, kā arī sirsnīga un labvēlīga attieksme pret sevi un citiem. Apzinātības prakse ir treniņš – gan uzmanības, gan attieksmes treniņš.

Piemēram, iespējama situācija: tu mājās esi viens, tev nav blakus telefons, ne arī skan radio vai televīzija, tomēr pēc stundas tu secini, ka kāds tev ir sabojājis garastāvokli. Kā tas ir izdevies?

Kā tikt galā ar šādām situācijām un ikdienā uzlabot pašsajūtu ar meditācijas palīdzību, skatieties Rīga TV24 sižetā!


Kasjauns.lv / Video: Rīga TV24