Pagatavo imunitāti stiprinošu uzkodu! Medainie ķiploki
Ik dienas apēd pa medainajai ķiploka daiviņai! Ja jūti, ka piezogas rudens iesnas un klepus, palielini devu.
ķiplokus, medu (vislabāk – jaunās ražas vijīgo, vēl nesacukuroto).
notīrītas daiviņas veselas vai saspiestas (tikai ne smalki sakapātas!) liec burciņā un pārlej ar medu. Burciņu noslēdz ar vāciņu un ļauj, lai dažas dienas tā pastāv istabas temperatūrā. Vari lietot uzreiz – pēc dažām dienām, bet labāk, ja ķiploks ar medu nostāvas ledusskapī vēl pāris nedēļas. Ja redzi, ka ķiploka un medus mikslis veido burbuļus, neuztraucies – norisinās fermentācija!
Ik dienas apēd pa medainajai ķiploka daiviņai! Ja mani, ka piezogas rudens iesnas un klepus, ēd pa daiviņai katru stundu (bet ne vairāk par 5–6 dienā), bet, līdzko jūties labāk, atkal pārej uz vienu dienā. Līdzīgi lieto arī medu, taču to vari izmantot arī kā sīrupu vai pat gatavot ar to citus ēdienus.
Medū vari konservēt arī ogas, piemēram, dzērvenes, pīlādžus, lielogu mellenes, citronliānas un citas.