Zivju eļļa tavām locītavām
Vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar lielu fizisko slodzi ir lielāks risks saslimt ar locītavu slimībām. Šādos gadījumos nepieciešams glikozamīnu saturošus preparātus.
Esi vesels
2013. gada 25. marts, 12:00

Zivju eļļa tavām locītavām

Jauns.lv

Locītavu stīvums un sāpes var būt liels apgrūtinājums ikdienas gaitās. Jau kopš seniem laikiem zvejnieki zivju eļļu smērēja uz locītavām, lai atvieglotu sāpes. Viņi nevarēja laboratoriski izpētīt, kas ir tās sastāvā, nezināja, kas ir tas, kas ikdienu padarīja vieglāku. Bet jau kopš tiem laikiem zivju eļļa lielai daļai pasaules iedzīvotāju ir kļuvusi par neatņemamu palīgu veselības stiprinātāšanā.

Zivju eļļa jebkurā vecumā?

Zivju eļļas efektivitāte pierādīta daudzos pētījumos. Tajos atklāts, ka bērniem, lietojot zivju eļļu bērnībā, ir labāka atmiņa, labāka dikcija un palīdz novērst uzmanības deficīta sindromu. Bērniem tā ir nepieciešama kaulu attīstībai un normālai smadzeņu audu un redzes attīstībai. Zivju eļļa veicina augšanu, aizsargā no infekcijām, veicina bērna imūnsistēmas nobriešanu. Tāpat veicina zobu veselību, nepieciešama centrālās nervu sistēmas darbībai un labvēlīgi iespaido bērnus, kuriem ir lasītprasmes grūtības. Tomēr maldīgs ir uzskats, ka zivju eļļu nepieciešams lietot tikai bērniem.

Īpaši svarīgi parūpēties par savu veselību ir grūtniecēm un jaunajām māmiņām. Grūtniecības laikā lietojot zivju eļļu tiek veicināta jaundzimušā mazuļa smadzeņu, redzes un kaulu sistēmas attīstība, tiek mazināta varbūtība, ka bērnam attīstīsies astma un alerģija, kā arī veicina bērna zobu attīstību un imūnsistēmas nobriešanu. Jaunajai māmiņai palīdzēs mazināt pēcdzemdību depresijas risku, bet mazulim nodrošinās nepieciešamo doksaheksaenskābes (DHS) daudzumu mātes pienā. Mazulim īpaši svarīgi saņemt zivju eļļu gan grūtniecības laikā, gan pēc dzemdībām, jo straujas attīstības periodos palīdz nervu sistēmas veidošanās procesā.

Omega3 taukskābes ir mums nepieciešamas visas dzīves laikā, tomēr ar gadiem DHS daudzums organismā samazinās, tāpēc ir ļoti būtiski uzņemt DHS zivju eļļas formā, lai tās līmenis mūsu organismā tiktu uzturēts nemainīgs. Arī pieaugušajiem zivju eļļā esošās Omega3 taukskābes palīdz sadedzināt lieko svaru, jo Omega3 taukskābes uzlabo asinsriti muskuļu slodzes laikā. Zivju eļļa labvēlīgi ietekmē ādas matu un nervu sistēmas veselību, stiprina imunitāti. Zinātniskos pētījumos atklāts, ka zivju eļļa mazina depresijas simptomus un stiprina cukura diabēta slimnieku sirdis. Ja nepieciešams uzlabot smadzeņu asins apgādi, atmiņu un stimulēt dažādas smadzeņu funkcijas, tad arī var lietot zivju eļļu. Jau kopš seniem laikiem zvejnieki ar zivju eļļu smērēja locītavas, jo tā mazināja locītavu sāpes.

Glikozamīns un hondroitīns

Vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar lielu fizisko slodzi ir lielāks risks saslimt ar locītavu slimībām. Šādos gadījumos nepieciešams glikozamīnu saturošus preparātus.

Cilvēka organismā glikozamīns ir nepieciešams skrimšļa šūnu atjaunošanās procesā, lai nodrošinātu locītavu pilnvērtīgu funkcionēšanu visas dzīves laikā. Glikozamīnu var atrast praktiski visos cilvēka organismā esošajos audos, bet vislielākā koncentrācija ir tieši locītavu skrimšļos. Glikozamīns piedalās locītavu virsmu, cīpslu, saišu, ādas, nagu, sirds vārstuļu, asinsvadu, kuņģa un zarnu trakta, elpceļu un urīnceļu gļotaino sekrētu veidošanā. Ja cilvēka vielmaiņa darbojas labi un viņš lieto pilnvērtīgu uzturu, organisms pats spēj sintezēt saistaudu sastāvdaļas, bet, cilvēkam kļūstot vecākam vai, rodoties vielmaiņas traucējumiem, vairs nenotiek pilnīga skrimšļa atjaunošanās. Glikozamīna sulfāts palīdz mazināt bojātās locītavas sāpes un iekaisumu, kā arī uzlabot kustību spēju, palēnina skrimšļa degradāciju. Glikozamīna sulfāta molekulas ir mazas, tāpēc tās viegli uzsūcas asinīs no tievās zarnas un no asinīm pāriet sinoviālajā (locītavu) šķidrumā. Atšķirībā no pretsāpju līdzekļiem glikozamīna sulfāts arī veicina skrimšļu atjaunošanos. Bet jārēķinās ar to, ka glikozamīna sulfāta iedarbība nav tūlītēja, tā jūtama apmēram pēc mēneša.

Hondroitīns ir viena no locītavu skrimšļa šūnu pamatsastāvdaļām, kas novērš skrimsli noārdošo vielu negatīvo iedarbību. Hondroitīns palīdz uzturēt skrimšļaudu vielmaiņas procesus, lai audi atjaunotos un saglabātos locītavu kustīgums. Hondroitīns arī piesaista ūdeni un padara skrimšļa virsmas desmitreiz slidenākas par ledu. Diemžēl ar gadiem organisms pats vairs nespēj izstrādāt šīs vielas nepieciešamajā daudzumā, tāpēc tās ieteicams uzņemt ar preparātiem.

Gan glikozamīns, gan hondroitīns mazina iekaisumu un aizkavē osteoartrīta atīstību. C vitamīns nepieciešams kolagēna veidošanās procesā cilvēka ķermenī. Izpētīts, ka regulāra omega-3 taukskābju lietošana reimatoīda artrīta gadījumos, samazina locītavu stīvumu, sāpes un nogurumu.

Zivju eļļa un glikozamīns – dubults efekts tavām locītavām!

Īslandes uzņēmums Lysi piedāvā kombinēto produktu Omega3 ar glikozamīnu un hondroitīnu, kur vienā iepakojumā ietilpst 30 kapsulas ar 1002 mg Omega3 zivju eļļas un 2 mg E vitamīna katrā kapsulā, kā arī 60 tabletes ar 1000 mg glikozamīna sulfāta, 400 mg hondroitīna sulfāta un 120 mg C vitamīna katrā tabletē.

Lysi Omega-3 ar glikozamīnu un hondroitīnu ir unikāls produkts cilvēkiem, kuri cieš no locītavu problēmām. Unikāls sastāvs- kvalitatīva zivju eļļa atsevišķā kapsulā, glikozamīna un hondroitīna sulfāts, kas veicina skrimšļauda atjaunošanos, aktivizējot skrimšļa šūnas un novēršot skrimšļaudu trauslumu. C vitamīns veicina kolagēna sintēzi skrimšļaudos. Omega-3 taukskābes palielina locītavu kustīgumu. Ir pierādīts, ka glikozamīns aptur arī iekaisuma rašanos. Pēc trīs nedēļu lietošanas ir novērojama produkta iedarbība un kustēties atkal ir viegli!

Deva un lietošana: pa 1 Omega-3 kapsulai un 2 tabletēm glikozamīna ar hondroitīnu dienā. 1 iepakojums paredzēts 1 mēnesim.Vēlams lietot kursa veidā. Kursa ilgums 2-3 mēneši.

Reklāmas materiāls tapis sadarbībā ar "Lysi" / Foto: Bulls Press, publicitātes foto