Recepte veselīgam kakao, kas garšos tieši pēc tavas gaumes
Gatavajiem šķīstošajiem kakao dzērieniem, kas nopērkami veikalos, lielākoties ir pievienoti dažādi konservanti un sintētiskas esences, kas, pirmkārt, nenāk par labu veselībai un, otrkārt, atstāj mutē nepatīkami salkanu pēcgaršu. Daudz labāks un garšīgāks ir pašu gatavots kakao ar piedevām pēc savas garšas un gaumes.
Pamatu pamats ir kvalitatīvs kakao pulveris bez jebkādām piedevām un cukura. Tāds ir nopērkams lielveikalos, kā arī Laimas produktu tirgotavās. Tam pievieno pūdercukuru un garšvielas, iepilda burkā vai citā cieši noslēdzamā traukā, kārtīgi samaisa un uzliek vāku.
No šā daudzuma sanāk aptuveni 10 tasītes kakao. Tasītē ieber pagatavoto pulveri (pirmajā reizē der eksperimentēt ar pulvera daudzumu), pielej karstu pienu un samaisi. Var izmantot arī remdenu šķidrumu, taču karstā kakao šķīst labāk. Govs piena vietā der arī mandeļu piens, rīsu piens.
Kakao garšas dažādošanai lieliski piemērotas garšvielas (smalki samaltas):
* kardamons
* kurkuma
* čili pipari
* ingvers
* krustnagliņas
* vaniļas cukurs vai samalta vaniļas pāksts
* koriandrs
* kanēlis
* kaltētas citrusaugļu miziņas