Recepte veselīgam kakao, kas garšos tieši pēc tavas gaumes
Govs piena vietā der arī mandeļu piens, rīsu piens.
Garšīgi

Recepte veselīgam kakao, kas garšos tieši pēc tavas gaumes

Jauns.lv

Gatavajiem šķīstošajiem kakao dzērieniem, kas nopērkami veikalos, lielākoties ir pievienoti dažādi konservanti un sintētiskas esences, kas, pirmkārt, nenāk par labu veselībai un, otrkārt, atstāj mutē nepatīkami salkanu pēcgaršu. Daudz labāks un garšīgāks ir pašu gatavots kakao ar piedevām pēc savas garšas un gaumes.

Pamatu pamats ir kvalitatīvs kakao pulveris bez jebkādām piedevām un cukura. Tāds ir nopērkams lielveikalos, kā arī Laimas produktu tirgotavās. Tam pievieno pūdercukuru un garšvielas, iepilda burkā vai citā cieši noslēdzamā traukā, kārtīgi samaisa un uzliek vāku.

1 pamatporcijai vajadzēs: 40 g kakao pulvera, 30 g pūdercukura, garšvielas.

No šā daudzuma sanāk aptuveni 10 tasītes kakao. Tasītē ieber pagatavoto pulveri (pirmajā reizē der eksperimentēt ar pulvera daudzumu), pielej karstu pienu un samaisi. Var izmantot arī remdenu šķidrumu, taču karstā kakao šķīst labāk. Govs piena vietā der arī mandeļu piens, rīsu piens.

Kakao garšas dažādošanai lieliski piemērotas garšvielas (smalki samaltas):

* kardamons

* kurkuma

* kaltētas citrusaugļu miziņas

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock