
Sātīga un neparasta uzkoda vasaras ballītei - siera un spinātu čipsi
Garšīgi
Šodien 05:05
Sātīga un neparasta uzkoda vasaras ballītei - siera un spinātu čipsi

Vasara un siers ir svēta savienība. Ja šķiet, ka klasiska siera garša apnikusi, pamēģini siera-spinātu čipsus, tā iegūstot sātīgas un neparastas uzkodas dārza ballītei.
Šo recepti iesaka Jevgēnija Jansone, pavāre un veikalu tīkla "Elvi" uztura speciāliste.

Ar sevi Jevgēnija iepazīstina, sakot, ka uztura speciāliste un pavāre ir pēc profesijas, bet pēc dzīvesstila – kaislīga kūku un cepumu cepēja.
Ar sevi Jevgēnija iepazīstina, sakot, ka uztura speciāliste un pavāre ir pēc profesijas, bet pēc dzīvesstila – kaislīga kūku un cepumu cepēja. Eksperimentējot virtuvē, kas viņai tik ļoti patīk, tapusi arī šāda recepte, kas no ēdējiem saņēmusi vislabākās atsauksmes.
Sastāvdaļas
- 50 g spinātu
- 150 g fetas siera
- 100 g Čedaras siera
- 125 g mocarellas
- 1/2 tējk. ķiploka pulvera
- 1/2 tejk. kaltēta oregano
- melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180–190 grādu karstumam.
- Sarīvē Čedaras un mocarellas sieru uz rupjās rīves, fetas sieru sadrupini smalkās drupačās.
- Spinātus smalki sagriez.
- Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – veidosies lipīga masa (to var pagatavot iepriekšējā dienā un uzglabāt ledusskapī, bet cept pirms pasniegšanas).
- Uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, liec pa 1 tējk. maisījuma, saglabājot 4–5 cm attālumu starp siera “mīklas” piciņām (cepšanas laikā maisījums pilnīgi izkusīs un ieņems plakano formu).
- Cep 10–15 minūtes, līdz siers ir pilnībā izkusis, burbuļo un ir palicis zeltaini brūns.
- Izņem no cepeškrāsns un ļauj čipsiem vēl 5 minūtes “atpūsties” uz pannas (tie kļūs cieti).
- Pārliec tos traukā un pasniedz!
-