Sātīga un neparasta uzkoda vasaras ballītei - siera un spinātu čipsi
foto: Publicitātes
Sātīga un neparasta uzkoda vasaras ballītei - siera un spinātu čipsi
Garšīgi

Sātīga un neparasta uzkoda vasaras ballītei - siera un spinātu čipsi

Vita Zvaigznīte

Jauns.lv

Vasara un siers ir svēta savienība. Ja šķiet, ka klasiska siera garša apnikusi, pamēģini siera-spinātu čipsus, tā iegūstot sātīgas un neparastas uzkodas dārza ballītei.

Šo recepti iesaka Jevgēnija Jansone, pavāre un veikalu tīkla "Elvi" uztura speciāliste.

foto: no privātā arhīva
Ar sevi Jevgēnija iepazīstina, sakot, ka uztura speciāliste un pavāre ir pēc profesijas, bet pēc dzīvesstila – kaislīga kūku un cepumu cepēja.
Ar sevi Jevgēnija iepazīstina, sakot, ka uztura speciāliste un pavāre ir pēc profesijas, bet pēc dzīvesstila – kaislīga kūku un cepumu cepēja.

Ar sevi Jevgēnija iepazīstina, sakot, ka uztura speciāliste un pavāre ir pēc profesijas, bet pēc dzīvesstila – kaislīga kūku un cepumu cepēja. Eksperimentējot virtuvē, kas viņai tik ļoti patīk, tapusi arī šāda recepte, kas no ēdējiem saņēmusi vislabākās atsauksmes.

Sastāvdaļas

  • 50 g spinātu
  • 150 g fetas siera
  • 100 g Čedaras siera
  • 125 g mocarellas
  • 1/2 tējk. ķiploka pulvera
  • 1/2 tejk. kaltēta oregano
  • melnie pipari pēc garšas


Pagatavošana

  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180–190 grādu karstumam.
  • Sarīvē Čedaras un mocarellas sieru uz rupjās rīves, fetas sieru sadrupini smalkās drupačās.
  • Spinātus smalki sagriez.
  • Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – veidosies lipīga masa (to var pagatavot iepriekšējā dienā un uzglabāt ledusskapī, bet cept pirms pasniegšanas).
  • Uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, liec pa 1 tējk. maisījuma, saglabājot 4–5 cm attālumu starp siera “mīklas” piciņām (cepšanas laikā maisījums pilnīgi izkusīs un ieņems plakano formu).
  • Cep 10–15 minūtes, līdz siers ir pilnībā izkusis, burbuļo un ir palicis zeltaini brūns.
  • Izņem no cepeškrāsns un ļauj čipsiem vēl 5 minūtes “atpūsties” uz pannas (tie kļūs cieti).
  • Pārliec tos traukā un pasniedz!