100 Labi padomi recepte: skābu kāpostu zupa
Bija laiks, kad skābētu kāpostu zupu galdā cēla itin bieži, bet nu tā kļuvusi gandrīz vai par retumu. Tagad ir īstais laiks, lai to izvārītu un kārtīgi paēstu, jo sazin kad ienāks prātā doma to gatavot atkal. Un labi, ja pa rokai ir recepte.
Sastāvdaļas
4 personām, 1 l skābētu kāpostu, 300 g cūkas krūtiņas, 1 burkāns, 4 vidēji kartupeļi, 1 sīpols, sauja grūbu, sāls un pipari pēc garšas, lociņi, ūdens.
Pagatavošana
1. Uz rupjas rīves sarīvē burkānu. Sagriez cūkas krūtiņu palielos gabalos un liec katlā. Gaļai virsū liec burkānus, notecinātus skābos kāpostus un grūbas. Pielej tik daudz ūdens, lai tas ir 5 cm virs katla satura. Vāri uz mazas uguns 1 ½ stundas.
2. Kamēr zupa vārās, sālsūdenī ar visu mizu izvāri kartupeļus.
3. Sīpolu sagriez kubiņos. No gatavās zupas izņem gaļu un sagriez nelielos gabaliņos. Sīpolu un gaļu uz pannas eļļā cep, līdz sīpoli mīksti.
4. Nomizo vārītos kartupeļus un sagriez kumosa lieluma gabalos. Bļodiņās lej zupu, pa virsu kārto gabaliņos sagrieztus kartupeļus un cepto gaļu ar sīpoliem. Pārkaisi ar lociņiem.
Vairāk receptes meklē žurnāla “100 labi padomi” janvāra numurā.