Garšīgi

100 Labi padomi recepte: apgāztā banānu kūka

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Ziemas vakaram piestāv kanēļa smarža un karamele. Apgāztā banānu kūka ir viegli pagatavojama un lieliski sader ar karstu tēju un sirsnīgām sarunām pie galda.

Sastāvdaļas

3–4 banāni, 1 tējk. vaniļas cukura, 3 tējk. cepamā pulvera, 300 g brūnā cukura, 130 g baltā cukura, 250 g miltu, 1 tējk. kanēļa, 200 g sviesta, 150 g skābā krējuma, 3 olas, 30 g ruma.

Pagatavošana – soli pa solim

23 cm diametra kūkas formā ieklāj cepampapīru.
Uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem.
Liec nelielā pannā cukuru un sabrūnini gaišā karamelē.
Pievieno 80 g sviesta un samazini karstumu.
Lēni un pacietīgi iekul sviestu karamelē, tad iemaisi rumu.
Ielej karameli formā un izlīdzini.
Uz karameles liec gareniski pārgrieztus banānus ar griezuma pusi uz leju.
Izkausē 120 g sviesta.
Liec sviestu bļodā kopā ar miltiem, brūno cukuru, cepampulveri, kanēli, olām un skābo krējumu.
Sakul visu ar mikseri.
Lej mīklu uz banāniem uz izlīdzini.
Liec krāsnī un cep 1 stundu.
Kūku atdzesē 10 minūtes, tad izgāz un atbrīvo no cepamā papīra.
Pasniedz siltu ar karoti saldējuma vai putukrējuma.