Piparkūku glazūra
Konsistenci vari pamainīt, pievienojot vairāk vai mazāk citrona sulas. Ja plāno glazūru izmantot piparkūku mājiņu salīmēšanai, vajadzēs biezāku glazūru, bet, piparkūkas glazējot, noderēs plūstošāks materiāls. Ja izmanto dabīgās krāsvielas, jāuzmanās, lai pievienojot dārzeņu sulu, glazūra nekļūtu pārāk šķidra. Ja tas notiek, pievieno vēl pūdercukuru un kārtīgi sakul.
Gatavošanas laiks 20 minūtes
1. Piparkūku glazūra. Sanāks pietiekami, lai salīmētu un izrotātu vienu nelielu piparkūku mājiņu vai izgreznotu pāris pannu piparkūku.
2. Būs nepieciešami 40 g olas baltuma (no 1 lielas olas), 250 g pūdercukura un 1 tējk citrona sulas.
3. Liec miksera traukā olas baltumu un pūdercukuru. Kul, līdz izveidojas gludena masa, tad pievieno citrona sulu un sakul vēlreiz. Citrona sulu vari pievienot vairāk vai mazāk- tas atkarīgs no tā, kādiem mērķiem glazūru izmantosi.
4. Glazūru vari iekrāsot ar dažādiem dabīgiem produktiem vai veikalā nopērkamajām pārtikas krāsām. Ar biešu sulu iegūsi rozā toni, ar burkānu sulu- viegli oranžu, ar svaigu spinātu sulu- zaļu, ar kurkumas saknes sulu- dzeltenu. Vari izmantot arī kaltētas kurkumas pulveri, bet sula būs efektīvāka.
5. Glazūru sadali pa mazām bļodiņām vai krūzītēm un iejauc vēlamās krāsas. Ja izmantosi pārtikas krāsas, dod priekšroku želejveida krāsvielām- tās mazāk ietekmēs glazūras konsistenci.
6. Glazēšanai visērtāk izmantot konditorejas maisiņus. Ja tādu nav, vari sarullēt tūtiņu no cepamā papīra vai izmantot pietiekami biezu, parastu plastmasas maisiņu.