Cepti vai grilēti vistu spārniņi: kā panākt perfektu garšu un kraukšķīgu tekstūru
Vistu spārniņi, cepti krāsnī vai uz grila, ir ļoti gardi, tomēr nenāks par ļaunu atcerēties pāris lietu, lai tie iznāktu nevainojami.
2–3 personām
30 minūtes + laiks marinēšanai
1 kg vistu spārniņu (veselu)
150 ml gaišās sojas mērces
1 citrons
2 ēdk. medus
1 tējk. sinepju
½ tējk. asā paprikas pulvera
1. Spārniņiem nogriez pēdējo falangu. Uz tās gandrīz nav gaļas, un tā traucēs salikt spārniņus rindā. Nogrieztos galiņus ieliec saldētavā – tos varēsi izmantot buljona pagatavošanai.
2. Nelielā trauciņā sajauc pārējās sastāvdaļas un ar šo marinādi apsmērē spārniņus. Liec tos ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai iemarinējas; var atstāt arī uz nakti.
3. Uzkarsē grilu mēreni karstu un liec uz restītēm spārniņus. Grilē, līdz zeltaini – apmēram 7 minūtes no katras puses. Pasniedz nekavējoties.
Zināšanai
Tieši tāpat spārniņus var pagatavot cepeškrāsnī. Krāsns temperatūrai vajadzētu būt 200 grādu, un vislabāk izmanto grila režīmu.