Cepti vai grilēti vistu spārniņi: kā panākt perfektu garšu un kraukšķīgu tekstūru
foto: Shutterstock
Pēc šīs pašas receptes spārniņus var pagatavot cepeškrāsnī. Krāsns temperatūrai vajadzētu būt 200 grādu, un vislabāk izmanto grila režīmu.
Garšīgi

Cepti vai grilēti vistu spārniņi: kā panākt perfektu garšu un kraukšķīgu tekstūru

Padomu nodaļa

Jauns.lv

0

Vistu spārniņi, cepti krāsnī vai uz grila, ir ļoti gardi, tomēr nenāks par ļaunu atcerēties pāris lietu, lai tie iznāktu nevainojami.

2–3 personām
30 minūtes + laiks marinēšanai

1 kg vistu spārniņu (veselu)
150 ml gaišās sojas mērces
1 citrons
2 ēdk. medus
1 tējk. sinepju
½ tējk. asā paprikas pulvera

1. Spārniņiem nogriez pēdējo falangu. Uz tās gandrīz nav gaļas, un tā traucēs salikt spārniņus rindā. Nogrieztos galiņus ieliec saldētavā – tos varēsi izmantot buljona pagatavošanai.

2. Nelielā trauciņā sajauc pārējās sastāvdaļas un ar šo marinādi apsmērē spārniņus. Liec tos ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai iemarinējas; var atstāt arī uz nakti.

3. Uzkarsē grilu mēreni karstu un liec uz restītēm spārniņus. Grilē, līdz zeltaini – apmēram 7 minūtes no katras puses. Pasniedz nekavējoties.

Zināšanai

Tieši tāpat spārniņus var pagatavot cepeškrāsnī. Krāsns temperatūrai vajadzētu būt 200 grādu, un vislabāk izmanto grila režīmu.