Garšīgi

100 Labi padomi recepte: karstmaizes ar bumbieriem

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Kad dzirdi pieminam karstmaizi, visdrīzāk iedomājies to, kas pārklāta ar šķiņķi vai desu un siera šķēli, vai arī ar āboliem un kanēli. Bet karstmaizes var būt pavisam citādas, un arī tās garšo lieliski. Izmēģini un pārliecinies!

Recepte:

Karstmaizes ar bumbieriem un kazas sieru

1.    Būs vajadzīgas pāris šķēles maizes. Vari izmantot ierauga maizi, bageti, tostermaizi vai jebkuru maizi, kas tev garšo.
2.    mazliet sviesta
3.    nedaudz medus
4.    bumbieri
5.    kazas siers
6.    valrieksti
7.    pāris zariņu timiāna
8.    Maizi ļoti plānā kārtiņā, bet rūpīgi apzied ar sviestu no abām pusēm.
9.    Nosedz to ar plānām bumbiera šķēlītēm.
10.    Pārkaisi ar sadrupinātu sieru un pārlaisti ar nedaudz medus.
11.    Papildini ar valriekstiem un timiāna lapiņām. Cep uz 200℃ uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.
12.    Noderīgi! Ja valrieksti nav nepieciešami lielā apjomā, vienmēr labāk tos pirkt čaulās un pašam izlobīt. Šie rieksti satur ievērojamu daudzumu nepiesātināto taukskābju, kas skābekļa klātbūtnē visai ātri oksidējas, piešķirot valriekstiem rūgtenu garšu. Ja arī pērc tos lobītus, neglabā tos plauktā pārāk ilgi- ir taču tik daudz recepšu ar šiem lieliskajiem riekstiem!