Picas mafini - Annas Pannas recepte, kas noderēs pat bērniem
Nupat sācies jauns mācību gads. Ko ēst, pārnākot no skolas? Kā iemācīt bērnam gatavot maltīti? Palīgā steidz Anna Panna, šoreiz - ar mafiniem, kas atgādinās picu, tomēr pagatavojami būs vienkāršāk.
Trīs pavārgrāmatu autore un populāra personība vietnē "Instagram", kur viņai ir 48 100 sekotāju, Anna Panna kopā ar vecāko meitu Hannu palaidusi tautās jaunu recepšu izdevumu "Mana pirmā pavārgrāmata", pēc kuras pagatavot maltīti paredzēts bērniem. Atnāc mājās no skolas un ķeries pie darba!
Sastāvdaļas
- 2 olas
- 160 g paniņu
- 50 g olīveļļas
- 200 g miltu
- 0,5 tējk. sāls
- 20 g cukura
- 1,5 tējk. cepamā pulvera
- 50 g rīvēta cietā siera
- 6 šķēlītes doktordesas
- 100 g konservētas kukurūzas
- 50 g marinētu gurķu
- 100 g tomātu mērces
Pagatavošana
Lielā bļodā ieber cukuru, miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisi.
Atsevišķā traukā sajauc olas kopā ar eļļu, paniņām un rīvēto sieru. Abu trauku saturu savieno un uzmanīgi samaisi kopā.
Doktordesu sagriez gabaliņos un pievieno mīklai. Tāpat liec klāt kukurūzu un sagrieztus marinētos gurķīšus. Samaisi.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Mafinu pannā liec formiņas. Papīriņos pildi mafinu mīklu. Virsū katram mafinam liec tējkaroti tomātu mērces un ar karoti iemaisi to mīklā.
Mafinus cep 20–22 minūtes. Pasniedz siltus.