Aukstumsoma - noderīgs pirkums, lai siltā laikā nesabojājas pārtika. Kā saprast, kura ir vislabākā?
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Aukstumsoma - noderīgs pirkums, lai siltā laikā nesabojājas pārtika. Kā saprast, kura ir vislabākā?

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Vasarā, dodoties ceļojumos, piknikos un nakšņojot pie dabas, ļoti noderīga ir aukstumsoma, kurā uzglabāt līdzi paņemto pārtiku, lai tā nesabojātos. Veikalos piedāvājums ir ļoti plašs, tāpēc vispirms jāsaprot, tieši kādu somu tev vajag.

* Aukstumsomas ir izgatavotas no auduma vai cietas plastmasas. Pērkot somu, noskaidro, vai to būs viegli tīrīt, jo tas būs jādara regulāri. Pārliecinies, ka aukstumsoma ir kvalitatīva un izturēs smagumu, ko tajā saliksi.  

* Aukstumsomā parasti var ievietot aukstuma elementus – ar speciālu šķīdumu pildītus  plastmasas klucīšus –, kas tajā uztur zemu temperatūru. Tos pirms izmantošanas uz vairākām stundām ievieto saldētavā un pēc tam liek somā.

* Pievērs uzmanību iekšpuses dizainam – svarīgi, lai somā būtu dažādi nodalījumi vai arī atdalītāji, kas ļaus produktus ērti salikt. 

foto: Shutterstock

* Pārbaudi, vai aukstumsomu var cieši aizvērt, lai gadījumā, ja tā apgāžas, viss saturs neizkrīt ārā. Turklāt cieši noslēgtā somā ilgāk saglabāsies aukstums.

* Vērtīgi, ja somai ir arī pleca siksna vai rokturi, jo tā būs vieglāk to nest. Rēķinies, ka aujstumsoma ir smaga!

* Smalkākiem aukstumsomu modeļiem ir arī dažādi papildu režīmi un iespējas, piemēram, var  uzturēt noteiktu temperatūru, izmantot to gan kā aukstumsomu, gan apsildāmo somu.