Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Paradums no pagātnes ar neticamu efektu. Tēja ar sodu, kāds no tās labums?
foto: Pexels.com/@Julia Sakelli
Noderīgi ikdienā

Paradums no pagātnes ar neticamu efektu. Tēja ar sodu, kāds no tās labums?

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Pagātnes paradumi mūsdienu paaudzei bieži rada daudz jautājumu. Viens no tādiem - kāpēc savulaik tējai lika klāt sodu? Grūti iedomāties, kā kaut ko tādu vispār var dzert, tomēr šādai rīcībai bija praktisks labums.

Kāpēc kādreiz tējai pievienoja sodu un ko tas mainīja?

Sodu tējai pievienoja vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, šāds tējas vārīšanas veids palīdzēja mīkstināt ūdeni. Tā stingrība bija izplatīta tendence augstā minerālu, piemēram, kalcija un magnija dēļ. Šīs minerālvielas varēja radīt kaļķakmens slāni cauruļvados un sadzīves tehnikā. Pievienojot sodu, tējas garšu varēja padarīt patīkamāku.

Otrkārt, sodas pievienošana arī tika uzskatīta par savdabīgu tradicionālu recepti, kas tika nodota no paaudzes paaudzē. Daži cilvēki apgalvoja, ka tas padara tēju piesātinātāku un aromātiskāku. 

Cik sodu pievienot tējai un vai tas ir droši

Ja šaubāties, vai var dzert tēju ar sodu, tad nebaidieties. Tas ir pilnīgi droši, kā arī pievieno dažas unikālas garšas notis. Dažiem var patikt šī kombinācija, kamēr citi var dot priekšroku dzert tēju bez piedevām.

Vēl ir jautājums ar devu - cik sodu pievienot tējai. Universālas atbildes šeit nav. Dažos gadījumos pietiek ar šķipsniņu, lai noņemtu rūgtumu. Kopējais ieteikums ir ceturtdaļa tējkarotes uz 2 litriem ūdens, raksta UNIAN.