Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Garšīgi

Klasiskie aknu plācenīši un malks kefīra Talsos. Lepers ar Tigulu izbauda Lauktehnikas ēdnīcas pusdienu piedāvājumu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šoreiz "Vietējais gurmans" aizceļo uz deviņu pakalnu pilsētu, Talsiem, kur arktieris Rihards Lepers un komponists Raimonds Tigulis pavadīja bērnību. Novadnieki kārtīgi iestiprinās leģendārajā Lauktehnikas ēdnīcā, kas saglabājusies teju nemainīga gandrīz 50 gadus.

Vēl pagājušā gadsimtā 70. gados celtās ēdnīcas zālē joprojām pusdienu pārtraukumā pulcējas darbaļaudis, un pie virtuves loga karājas balti mežģīņu aizkariņi. Šeit var nobaudīt tādas nezūdošas vērtības kā maltās gaļas mērce ar kartupeļiem, bifšteks ar olu, cepts heks ar salātiņiem un aknu plācenīši. Saldais gan padarīts modernāks – uzpūtenim ir banānu garša. 

foto: Ekrānuzņēmums
Rihards un Raimonds pasūta vairākas porcijas un dodas uzēst pie "Vietējā gurmana" galdiņa Sauleskalna virsotnē.
Rihards un Raimonds pasūta vairākas porcijas un dodas uzēst pie "Vietējā gurmana" galdiņa Sauleskalna virsotnē.

Bruņojušies ar slepeno kameru, Rihards un Raimonds pasūta vairākas porcijas un dodas uzēst pie “Vietējā gurmana” galdiņa Sauleskalna virsotnē, kur paveras gleznains skats uz Pilskalnu, Tiguļkalnu un Ķēniņkalnu.  Lai novērtētu Lauktehnikas ēdnīcas garšas buķeti, slavenie novadnieki nesteidzīgi notiesā katru kumosu un izsaka viedokli saskaņā ar vērtējuma skalu:  “Prīmā”, “Feini”, “Izsalkušam derēs” vai “Labāk būtu ēdis mājās”.     

Skaties pievienoto video un uzzini, kādas vēl bērnības garšas un piedzīvojumus atcerējās Raimonds Tiguls un Rihards Lepers.