Garšīgi

100 Labi padomi recepte: siera kūka ar vasaras ogām

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Gabaliņš bagātīgas, glāsmaini samtainas, vēsas siera kūkas ar kraukšķīgu cepumu pamatni un dāsnu ogu sauju virsū ir patiesi vasarīgs deserts, kas iederas gan ikdienas mazajos svētkos, gan svinību elegantajā vienkāršībā.

10 gabali
30 minūtes + laiks, lai sacietētu

Pamatnei:
180 g auzu cepumu, 100 g kausēta sviesta

Pildījumam:
1 glāze vasaras ogu, 800 g krēmsiera, 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru, 100 ml saldā krējuma, ½ citrona sula, 1 paciņa želatīna (15 g), sezonas ogas un augļi dekorēšanai, 4 ēdk. silta ūdens.

1. Želatīnu ieber karstumizturīgā traukā vai mazā katliņā, uzlej karstu ūdeni un ļauj uzbriest.  
2. Cepumus sasmalcini blenderī vai sastampā ar stampu drupatās. Pielej kausēto sviestu un samaisi.
3. 20–24 cm diametra kūkas formā ieklāj cepamo papīru. Liec cepumu masu veidnē, vienmērīgi izlīdzini pa visu pamatni, kārtīgi piespied. Liec saldētavā, lai sastingst.
4. Krēmsieru liec bļodiņā un kul ar mikseri, lēnām lejot klāt iebiezināto pienu un krējumu. Pievieno citrona sulu.
5. Trauku ar uzbriedināto želatīnu liec uz nelielas uguns un izkausē. Pielej to krēma masai. Ogas noskalo, zemenes sagriez četrās daļās un uzmanīgi iemaisi masā.
6. Izņem kūkas formu no saldētavas un uz sastingušās cepumu kārtas lej pildījumu. Virspusi nolīdzini.
7. Liec kūku ledusskapī vismaz uz 6 stundām, bet vislabāk uz nakti. Gatavo kūku dekorē ar sezonas ogām.