Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Garšīgi

100 Labi padomi recepte: biskvītkūka ar zemenēm

Jauns.lv

Zemeņu laiks ir klāt! Šeit burvīga recepte biskvītkūkai ar zemenēm. Lai garšo!

Anglosakši to sauc vienkārši – Victoria sponge – un ik pa brīdim liek uz labas dzīvošanas žurnālu vākiem. Vienkārša, ar izteiktas viduvējības garšu, no ikdienišķiem produktiem, taču ar smalkiem radurakstiem un pārsteidzoši iekārojama no skata.

Latviski nākas izteikties radoši aprakstoši: vārdnīcā sponge drīzāk meklējams vannas piederumu sadaļā, nevis konditorejas plauktos, taču, ja tā padomā –sūklis lieliski raksturo šīs kūkas patieso dabu un pat izskatu. Tāpēc sauksim to par biskvītu, ja ar biskvītu saprotam ko dzeltenīgu, mīkstu un vienmērīgi porainu, kas labi saķeras ar plūstošākām substancēm, piemēram, zemeņu zaptīti, aveņu džemu, bieza putukrējuma krāvumiem vai pat saldējumu.

Biskvītkūka ar zemenēm

1 stunda 30 minūtes / 10–12 gabalu

Vajadzēs: zemenes, 500 ml saldā krējuma, 200 g cukura, 150 g miltu, 150 g sviesta, 3 olas, 30 ml piena, 25 g pūdercukura, 20 g kartupeļu cietes, 3 tējk. cepamā pulvera

Pagatavošana

1.  Ar mikseri puto sviestu ar 150 g cukura, pa vienai liekot klāt olas. Atsevišķā bļodiņā sajauc miltus ar cepamo pulveri. Pusi miltu iejauc olu un sviesta masā, tad iemaisi pienu, pēc tam – atlikušos miltus.

2.  Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. 20 cm diametra formā ieklāj cepamo papīru. Lej mīklu formā.

3. Cep apmēram 30 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu.

4. Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu. Ielej nelielā katliņā 200 ml saldā krējuma un iemaisi tajā pūdercukuru un cieti. Karsē uz lēnas uguns, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.

5. Lej traukā atlikušos 300 ml saldā krējuma, pievieno 50 g cukura un atdzisušo krējuma masu. Visu puto, līdz iegūsti biezu, viendabīgu krēmu.

6. Atdzisušu biskvītu pārgriez tā, lai būtu divas ripas. Dažas zemenes sablendē un iegūto masu klāj uz kūkas pamatnes. Tad bagātīgi pārzied to ar krēmu, virsū liec šķēlēs sagrieztas zemenes.

7. Pārsedz ar otru biskvīta ripu. Apsmērē to ar krēmu un dekorē ar zemenēm.