Garšīgi

100 Labi padomi recepte: Cūkas kakla karbonādes šašliks kefīra marinādē

100 Labi padomi

Jauns.lv

Redīsus un gurķus saēvelē plānās ripās un kārto pamīšus ar lapu salātiem. Apslaki ar mērci, ko pagatavo, sakuļot eļļu ar citrona sulu, šķipsnu sāls un drusciņu cukura.

Sastāvdaļas

*apmēram 1 kg cūkas kakla karbonādes
* 500 ml kefīra.
* 1/2 citrona
* 1 ēdk sāls.
* 2 daiviņas ķiploka
* 1 sīpols

1.    Sagriez gaļu apmēram 3x3 cm lielos kubiņos, liec traukā un aplej ar kefīru. Pierīvē citrona miziņu un ķiploku.
2.    Pieber sāli un kārtīgi samaisi. Ļauj gaļai marinēties vismaz 2 stundas.
3.    Saver gaļu uz iesmiem un nopurini lieko marinādi. Vari gaļu mazliet ieeļļot – tad tā nelips pie restītēm.
4.     Cep gaļu uz grila mērenā karstumā 20–25 minūtes.
5.     Kamēr cepas gaļa, pagatavo salātus. Tiem vajadzīgi:
redīsi;
gurķi;
lapu salāti.

Redīsus un gurķus saēvelē plānās ripās un kārto pamīšus ar lapu salātiem. Apslaki ar mērci, ko pagatavo, sakuļot eļļu ar citrona sulu, šķipsnu sāls un drusciņu cukura.