foto: Ekrānuzņēmums
Durbes jūras ērgļu olām doti Latvijā populāru mūziķu vārdi
Durbes ērgļu mātīte Milda ar olām.
Mūsu mīluļi
2024. gada 3. aprīlis, 11:55

Durbes jūras ērgļu olām doti Latvijā populāru mūziķu vārdi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

3. aprīļa rītā Latvijas Dabas fonda komunikācijas nodaļas pārstāve Liene Brizga-Kalniņa intervijā Latvijas Radio 5 (LR5) rīta raidījumā „Citi Rīti“ apstiprināja, ka pagājušajā nedēļā grupas „Olas“ un dziedātājas Esmeraldas radītā īsdziesma, kas izskanēja LR5 ēterā par godu nule izdētajām Durbes jūras ērgļu olām, ir pārliecinājusi Latvijas Dabas fondu olas nosaukt grupas dalībnieku vārdos – Arvis un Žanis.

“Latvijas Dabas fonda pieredzē nav bijis tāds gadījums, ka vārdi tiek doti tieši olām, bet, tā kā grupa “Olas” ir izteikuši šādu priekšlikumu, mēs apspriedāmies un piekritām šādam mums netipiskam solim. Protams, grupai “Olas” un visiem tiešraides skatītājiem jāatceras, ka dabā procesi ir neparedzami un ar olām var notikt dažādi, bet cerēsim, ka ligzdošana būs veiksmīga un Arvis un Žanis mums dāvās veselīgus ērglēnus, ” komentē Dabas fonda pārstāve Liene Brizga-Kalniņa.

Par iespējamajiem draudiem nonākt vecāku vēderos vai kļūt par dabas stihiju ķīlniekiem grupas “Olas” dalībnieki Arvis Reiks un Žanis Pavlovskis nekreņķējas: “Repa spēle arī ir bīstama! Mēs esam priecīgi, ka olas ir nosauktas mūsu vārdos, bet, galvenokārt, mēs, protams, esam priecīgi, ka mēs šādā veidā varam popularizēt un pacelt jautājumu par dabu, paldies arī Latvijas Dabas fondam un gaidīsim viņus koncertā. Ceram, ka jūras ērglis nolidos arī gar mums. Ceram, ka oliņas arī izšķilsies un varēsim sekot Žanim un Arvim arī lidojumā”.

„Spriežot pēc iepriekšējo gadu pieredzes, nevar galvot, ka tikko izperēto Arvi un Žani gaida spoža nākotne, bet cerēt var,“ zina teikt „Citu Rītu“ producente Agnese Pētersone. 

“Citi rīti” ir 2023. gada augustā izveidota LR5 rīta programma, kas strauji ieguvusi atpazīstamību plašā auditorijā. “Citi Rīti” skan katru darbadienu no plkst. 7.00 līdz plkst. 10.00, gādājot par enerģisku mūziku un interesantām sarunām vadītāja Jāņa Pētersona un producentes Agneses Pētersones izpildījumā.

Jau vēstīts, ka Durbes jūras ērgļu ligzdā pašlaik tiek perētas divas olas.