Olu krāsošanas metode, kuras rezultāts neatstās vienaldzīgos
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Olu krāsošanas metode, kuras rezultāts neatstās vienaldzīgos

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Pērn Lieldienu olu krāsošanas modē parādījās jauna metode – sarkanvīnā. 

Vīns olas nokrāso piesātināti lillīgas, pat brūnganas un mirdzošas. Labā ziņa – der jebkurš sarkanvīns, arī tāds, kas aizmirsts un ilgi nostāvējis skapī, un vislētākais tetrapakā. Vispiemērotākās šim eksperimentam ir baltās olas.  

Dari tā!

  • Katliņā lej sarkanvīnu, uzvāri, tad lēni un uzmanīgi liec iekšā olas.
  • Vāri 15 minūtes, lai dzeltenumi būtu stingri. Noņem katliņu no uguns – olas jau būs iekrāsojušās tumši lillā.
  • Ja atstāsi tās sarkanvīnā vismaz 8–10 stundas, tās iegūs vēl piesātinātāku toni un neparastu mirdzumu, ko veido vīnskābes kristāli. Tā ir dabiska vīna sastāvdaļa, kas dažkārt redzama uz vīna korķa vai nogulsnēs.
  • Pēc tam olas izņem no šķidruma un nosusini. 

Vāroties alkohols no sarkanvīna iztvaiko, tāpēc šādas olas droši var ēst bērni un cilvēki, kuri nelieto alkoholu.