foto: Shutterstock
Kā saglabāt melnus džinsus patiešām melnus arī pēc vairākkārtējas mazgāšanas? 
Noderīgi ikdienā
2024. gada 21. februāris, 06:31

Kā saglabāt melnus džinsus patiešām melnus arī pēc vairākkārtējas mazgāšanas? 

Jauns.lv

Melni džinsi ir lielisks papildinājums jebkurai garderobei, jo tie ir piemēroti visām ķermeņa formām, taču to mazgāšana var būt ārkārtīgi apgrūtinoša. 

Viena no biežākajām problēmām ir melnu džinsu izbalēšana pēc vairākkārtējas mazgāšanas. 

Tomēr ir vienkāršs veids, kā saglabāt savu melno džinsu krāsu pēc iespējas ilgāku laiku. Kā skaidro tīrīšanas eksperte Brita Olizaroviča, lai melnie džinsi saglabātu savu labāko izskatu, pirms katras mazgāšanas tos ir nepieciešams uz īsu brīdi iepriekš iemērkt speciāli sagatavotā šķidrumā. 

Dabīgais tīrīšanas maisījums, kurā mērcēt džinsus, ir ūdens, baltais etiķis un sāls. Sāls ir fiksators, kas palīdz nostiprināt krāsu, un darbojas kā barjera mazgāšanas laikā.

Etiķis ir skāba viela, kas palīdz krāsu ieslēgt auduma šķiedrās, kā arī mīkstina audumu, tādējādi novēršot krāsas izskalošanos no auduma un padarot džinsus ērtāk valkājamus. 

Lai krāsa nostiprinātos, izgrieziet džinsus ar iekšpusi uz āru, un pēc tam ievietojiet tos aukstā ūdenī. Tad pievienojiet vienu glāzi baltā etiķa un vienu ēdamkaroti sāls. Atstājiet džinsus mērcēties tīrīšanas šķīdumā aptuveni vienu stundu.