Ideāli pufīgas pankūkas - kā tādas izcept?
foto: Shutterstock
Garšīgi

Ideāli pufīgas pankūkas - kā tādas izcept?

"100 Labi Padomi"

Ja gribi biezas un sevišķi pufīgas pankūkas, olu dzeltenumus atdali no baltumiem, baltumus saputo atsevišķi un iecilā mīklā.

Visgardākās pankūkas sanāk, cepot mēreni karstā pannā. Ja panna ir pārāk sakarsēta, pankūkas ir sīkstas un saplaisā, bet, ja panna par vēsu, mīkla pietiekami nepaceļas un pankūkas sanāk miklas un plakanas.

Pufīgās pankūkas

4 personām
30 minūtes

180 ml piena
150 g miltu
4 olas
2 ēdk. kausēta sviesta + nedaudz cepšanai
1 ½ tējk. cepamā pulvera
šķipsna sāls

1. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sajauc ar miltiem, cepamo pulveri un pienu. Iemaisi kausēto sviestu.

2. Saputo olu baltumus ar sāli stingrās putās. Vieglītēm iecilā mīklā. 

3. Uzkarsē pannu vidēji karstu. Cep sev tīkama lieluma pankūkas no abām pusēm viegli zeltainas.

Rauga pankūkas

1 ½ glāzes kviešu miltu
1 glāze piena
1 ola
25 g parastā rauga
2 ēdk. cukura
šķipsna sāls
taukvielas cepšanai

1. Raugu samaisi ar 1 tējk. cukura, pēc tam pielej 1 tējk. remdena piena, pievieno 1 tējk. miltu un atstāj, lai uzrūgst.

2. Olai atdali dzeltenumu no baltuma.

3. Bļodā iesijā miltus, pieliec sāli un atlikušo cukuru. Pielej siltu pienu un rūpīgi sakul. Pievieno olas dzeltenumu un uzrūgušo raugu.

4. Mīklu viegli pārkaisi ar miltiem, pārklāj ar dvielīti un atstāj siltā vietā, lai rūgst (aptuveni 30–50 minūtes).

5. Olas baltumu saputo stingrās putās un iecilā mīklā.

6. Ar karoti liec mīklu sakarsētās taukvielās un cep no abām pusēm zeltainas pankūkas.

Citus pankūku gatavošanas knifiņus, kā arī sildošo ekonomisko zupu un sautējumu receptes un daudzus praktiskus padomus sadzīvei, mājai un dārzam lasi žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā numurā. Žurnāls pieejams visās preses tirdzniecības vietās un digitāli vietnē Zurnali.lv

foto: Publicitātes foto