foto: Pexels.com/MemorySlashVision
Karaliskās ģimenes šefpavārs nosauc kartupeļu pagatavošanas kļūdas, kuras pieļauj teju visi
Garšīgi
2024. gada 2. janvāris, 05:39

Karaliskās ģimenes šefpavārs nosauc kartupeļu pagatavošanas kļūdas, kuras pieļauj teju visi

Jauns.lv

Kartupeļi ir gandrīz obligāts ēdiens uz katra galda, taču mēs visi pieļaujam kļūdas, tos gatavojot.

To paziņojis britu šefpavārs Džefs Beikers, kurš gatavoja nelaiķei karalienei Elizabetei II. Kā raksta "Mirror", runa ir par piecām kļūdām, kas bojā ēdiena garšu.

Daudzi gatavo vecos kartupeļus, nevis pērk svaigus. Pēc pavāra teiktā, ja dārzenis ir mīksts un krunkains, tas jāizmet.

Viņš arī iesaka kartupeļu šķirni piemeklēt pēc gatavošanas tipa. Vieni labāk piemēroti cepšanai, bet citi - vārīšanai vai sautēšanai. Pareiza šķirne ļaus jūsu ēdienu pacelt jaunā garšas līmenī.

Vēl viena kļūda - pārmērīga eļļas lietošana. Tas noved pie tā, ka kartupeļi var izrādīties aizdegušies no ārpuses un nedaudz mitri iekšā. Ātrai pagatavošanai ieteicams pirms cepšanas dārzeņus 10 minūtes novārīt sālsūdenī.

Beikers norāda, ka vairums kartupeļus gatavo ļoti mazos traukos. Tāpēc tā vietā, lai ceptos un iegūtu kraukšķīgu garoziņu, tiek sāk sautēties. Labāk paņemiet papildu traukus un iegūstiet to rezultātu, ko plānojāt.

Turklāt bieži kartupeļus atstāj cepeškrāsnī pārāk ilgi.

"Es ieteiktu vismaz 30 minūtes 220 °C/200 °C temperatūrā ar ventilatoru, pārbaudot ik pēc 10-15 minūtēm un sakratot, lai padarītu tos kraukšķīgākus. Ja vēl neesat pārliecināts pēc šīm 30 minūtēm, izvelciet kartupeļus un pamēģiniet," sacīja Beikers.