Garšīgi

Ziemassvētku vistiņkotletes ar kanēli Pipara gaumē

Reklāmas projekts

Tuvojas gada gaišākie svētki, gaisā jau virmo kanēļa smarža, izraisot priekpilnas Ziemassvētku asociācijas.

Taču kanēlis nav tikai piedeva karstvīnam vai bulciņu sastāvdaļa – to var radoši iekļaut arī gaļas ēdienos. Kā? Pipars sadarbībā ar “Electrolux” piedāvā lielisku recepti, kas ir ne tikai oriģināla, bet arī ātri pagatavojama un izdosies pat iesācējiem. Vistas kotletes ar kanēli Pipars gatavo karstā gaisa friterī, taču tās var cept arī krāsnī vai uz pannas. Būs gardi!

Sastāvdaļas (9 kotletes)

750 g cāļa fileja
1/2 citrona miziņa (jāsarīvē)
1/5 tējk. malta kanēļa
1/2 tējk. ķiploku granulas
kanēļa standziņa
svaigi zaļumi
sāls, pipari

Pagatavošana (30 minūtes)

1.  Cāļa fileju  sagriež mazākos gabalos, samaļ. Pievieno citrona miziņu, maltu kanēli, ķiploku granulas, zaļumus un visu sasmalcina. No maltās gaļas ar mitrām rokām veido kotletes, karai vidū iesprauž kanēļa standziņu.
2. Kotletes var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Cepeškrāsnī cep 180 grādos 15–20 minūtes.
3. Pasniedz siltas ar kartupeļu vai dārzeņu biezeni, bet var baudīt arī kā aukstās uzkodas. Neaizmirstiet par mērcīti! 

Reklāmas raksts sadarbībā ar Electrolux