Ceptas paprikas krēmzupa
foto: Shutterstock
Garšīgi

Ceptas paprikas krēmzupa

Jauns.lv

Burvīga zupa gan krāsas, gan garšas ziņā. Labi garšos ar karoti putota, nesaldināta krējuma vai bieza jogurta.

Sastāvdaļas

  • 4 sarkanās paprikas pākstis
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 2 tomāti
  • 2 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 ēdk. balzametiķa
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 1 tējk. cukura
  • ½ tējk. sāls

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Uz plāts liec iztīrītu papriku, tomātu ceturtdaļas, rupji sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Ja vēlies, tomātus un papriku vari nomizot, bet labi garšos arī ar miziņu. Pārslaki ar balzametiķi un eļļu. Uzkaisi sāli un cukuru. Cep krāsnī aptuveni pusstundu.
  2. Liec visu pannas saturu blendera krūzē un sablendē viendabīgā masā.
  3. Masu pārliec katliņā, pielej buljonu un uzkarsē. Pagaršo, vai nevajag papildināt ar sāli vai cukuru. Pēc vēlēšanās sapiparo. Pasniedz karstu kopā ar apgrauzdētu maizi.