foto: Ekrānuzņēmums
Mājas nutrija Hārlija kļuvusi par Latvijas soctīklu zvaigzni
Mājas nutrija Hārlijas peldē un pastaigā.
Mūsu mīluļi
2023. gada 15. septembris, 11:34

Mājas nutrija Hārlija kļuvusi par Latvijas soctīklu zvaigzni

Jauns.lv

Pamanījusi Ķīpsalā peldam nutriju, kāda rīdziniece bija dusmīga, jo zināms, ka dzīvniekiem nav ļauts uzturēties publiskās pludmalēs, tomēr daudzi komentētāji sociālajos tīklos iestājās par zvēriņu, nosaucot to par vietējo apskates objektu.

Sociālajā tīklā X (bijušais Twitter) Ieva Andersone izlikusi Ķīpsalā tapušo video: "Kad atnāku Ķīpsalas pludmalē ar suni, tad Rīgas pašvaldības policija mani dzen prom, bet laikam ar šitādu dzīvnieku peldēties te drīkst? Kas tas vispār tāds ir, bizamžurka, vai?"

Vēlāk sieviete piebilda, ka dzīvnieku grozā ar velosipēdu atvedis vīrietis - abi nomazgājušies, bet pēc tam aizbraukuši.

Ziņojuma komentāros daudzi pareizi atbildējuši, ka patiesībā tā ir nutrija. Turklāt izrādās, ka daudzi to redzējuši agrāk - dzīvnieka saimnieks to bieži vadā velosipēda grozā, bet reizēm vienkārši iziet pastaigā Āgenskalna rajonā. Redzējuši šo pāri arī Rīgas centrā.

"Tā ir maza, jauka un leģendāra nutrija Hārlija, ko var sastapt arī velosipēda grozā, pārvietojoties Āgenskalna apkārtnē. Satiku reiz, saimnieks man ļāva viņu paglaudīt - draudzīgs un foršs mīlulis. Neuztraucies, viņa ir jauka," rakstīja viena no komentētājām.

Savukārt par to, vai nutrijas drīkst vai nedrīkst peldēties pilsētas pludmalē, vienprātības nebija, taču daži norādīja, ka atšķirībā no suņiem "nutrijām nav tieksmes pēkšņi uzbrukt bērniem vai piemēslot pludmales".