foto: Shutterstock
Laika vērotāja prognoze rudenim īpaši varētu iepriecināt siltummīļus
Noderīgi ikdienā
2023. gada 4. septembris, 11:04

Laika vērotāja prognoze rudenim īpaši varētu iepriecināt siltummīļus

Jauns.lv

"Ticējums saka, kāds laiks septembrī, tāds būs arī martā. Ja septembrī ir pērkona negaiss, tad ap Ziemassvētkiem būs daudz sniega. Ja septembris silts, tad būs vēla ziema un maz sniega. Savukārt jauks septembra sākums paredz jauku rudeni. Ja septembrī daudz miglainu dienu, martā būs daudz sniega," iesāk Vilis Bukšs, prognozējot laikapstākļus septembra mēnesim. 

Laika zīmju vērotājs paredz, ka šis rudens laikapstākļu ziņā varētu būt salīdzinoši silts, uz to norādot dabas zīmes. Arī nokrišņi varētu būt mēreni. 

“Miķeļu mēneša pirmajā pusē, pārsvarā līdz Mazajai Mārai (8. septembris) saule mīsies ar mākoņiem, lielākoties sauss un mēreni silts. Nokrišņi īslaicīgi. Temperatūra šajā laikā +17, +22 grādi. Vēlāk sauss un daždien pat vasarīgi silts, kad temperatūra dienas otrajā pusē var sasniegt +25 grādus. Tas varētu būt atvasaras cienīgs laiks,” teic Bukšs. 

Mēneša vidū palielināsies nokrišņu iespējamība, kļūs vēsāks un temperatūra robežās no +15 līdz +22 grādiem. Ap Rudens Vēju dienu (17. septembris) arī vējaināks.

Septembra otrajā pusē laika apstākļi būs mainīgi. Sausākas un saulainākas dienas mīsies ar īslaicīgu nokrišņu dienām un dzestrām naktīm. Nedēļā no 22. septembra līdz 29. septembrim laikapstākļi var strauji mainīties uz īsti rudenīgiem. Temperatūra dienas laikā robežās no +12 līdz +17 grādiem. Naktis vēsas un dažviet rudens salnas. Nokrišņi īslaicīgi, bet reizēm stipri. Ap Miķeļiem (29. septembris) un tālāk oktobrī vairāk dienu ar mākoņiem, miglu un nokrišņiem. Temperatūra šajā laikā robežās no +13 līdz +18 grādiem.