Tik krāšņas gladiolas vēl nebūsiet redzējuši. Dabas muzejā atklāta ziedu izstāde "Gladiolas 2023"

Šodien plkst.12 Latvijas Nacionālā dabas muzeja 2.stāva izstāžu zālē atklāta izstāde "Gladiolas 2023". Līdz 25.augustam Latvijas gladiolu selekcionāri un audzētāji ...

gallery icon
Noderīgi ikdienā
2023. gada 23. augusts, 14:44

Tik krāšņas gladiolas vēl nebūsiet redzējuši! Dabas muzejā norisinās izstāde "Gladiolas 2023"

Jans.lv/LETA

Šodien, 23. augustā, plkst.12 Latvijas Nacionālā dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē atklāta izstādi "Gladiolas 2023".

Līdz 25. augustam Latvijas gladiolu selekcionāri un audzētāji piedāvās apmeklētāju vērtējumam apmēram 100 gladiolu šķirnes un to hibrīdus visdažādākajās krāsās. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Gladiolu un īrisu biedrību.

Krāšņākās gladiolas no saviem dārziem izstādei sagādājuši biedrības audzētāji - Laimonis Zaķis, Juris Bāze, Ilga Viņķele, Aija Stūrīte un citi. Izstādes laikā audzētāji un selekcionāri interesentiem sniegs konsultācijas par dažādām gladiolu šķirnēm, to selekciju un audzēšanu.

Dabas muzejā atzīmēja, ka Latvijā gladiolu selekcionāru skaits ir neliels un pēdējā laikā paliek arvien mazāks, tomēr jaunas šķirnes tiek radītas katru gadu. Vienlaikus katras jaunas šķirnes izveidošana kopumā kļūst arvien sarežģītāka, jo kritēriji ir arvien stingrāki, līdz ar ko jaunradītās šķirnes - arvien greznākas un izturīgākas.