Kā garšīgi pagatavot gailenes, lai tās nezaudētu aromātu un formu
foto: LETA
Gailenes.
Garšīgi

Kā garšīgi pagatavot gailenes, lai tās nezaudētu aromātu un formu

Jauns.lv

Ukraiņu kulinārijas "Instagram" bloga autors Aleksandrs Ogorodņikovs jaunā video pastāstījis gaileņu pagatavošanas noslēpumu, pateicoties kuram izdosies saglabāt to aromātu un formu.

Pagatavošana

  • Uzkarsējiet pannu līdz parādās dūmi.
  • Uzlejiet saulespuķu eļļu un sāciet cept sēnes.
  • Uz pannas nemetiet daudz sēņu, citādi tās izdalīs sulu un vārīsies. Pietiek vienmērīgi noklāt pannu ar sēnēm un pusotru minūti tās nesamaisīt.
  • Ja pēc šī laika uz sēnēm nav parādījusies garoziņa, turpiniet cept, neapgriežot otrādi. Gailenes nav ilgi jācep, pietiek ar trim minūtēm.
  • Noņemiet sēnes no pannas, pievienojiet tur saulespuķu eļļu un uzcepiet smalki sagrieztus sīpolus.
  • Zeltainajiem sīpoliem pievieno ķiplokus un sviestu, bet pēc 30 sekundēm pārber uz pannas sēnes, pievieno pētersīļus sāli un piparus!

Tēmas