foto: Slīteres Nacionālais parks
Šlīteres dabas taka kļuvusi apmeklētājiem bīstama; aicina turp nedoties
Slīteres Nacionālais parks slēgts apmeklētājiem.
Viena Vide Visiem
2023. gada 11. augusts, 05:45

Šlīteres dabas taka kļuvusi apmeklētājiem bīstama; aicina turp nedoties

Jauns.lv

Šlīteres dabas taka, kas atrodas pie Šlīteres bākas, šobrīd tiek gatavota remontdarbiem, un ir apmeklētājiem bīstama, tādeļ dabas mīļi aicināti turp nedoties.

Šlīteres dabas taka, kas atrodas pie Šlīteres bākas, šobrīd tiek gatavota remontdarbiem, un ir apmeklētājiem bīstama, tādēļ parka pārstāvji aicina izvēlēties citus objektus!

Šlīteres bāka joprojām ir atvērta un darbojas, tāpat pieejama arī Kukaiņu taka bākas apkārtnē, kā arī citi objekti Slīteres Nacionālajā parkā.

Nacionālais parks ietver 30-50 m augstu Baltijas ledus ezera senkrasta krauju, kas noaugusi ar sugām izcili bagātu dabisku platlapju mežu; kā arī kangaru un vigu kompleksu - vairākus km garas kāpu grēdas (kangari), kas mijas ar šaurām, pārpurvotām ieplakām (vigām), galvenokārt zemajiem purviem. Zilo kalnu pakājē plešas abrāzijas līdzenums ar dabiskiem pārmitriem mežiem un Bažu purvs - piejūras tipa augstais purvs, kas saplūst ar kangaru un vigu kompleksu. Nacionālā parka neatņemama sastāvdaļa ir jūras piekraste ar smilšainu liedagu un kāpām, sausieņu pļavām, sausiem kāpu priežu mežiem, kā arī piekrastes akvatoriju.

Nacionālais parks atrodas uz putnu migrācijas ceļa. Pavasarī tur novērojama grandioza migrējošo putnu koncentrēšanās. Viena no ES Biotopu direktīvas 1. pielikuma biotopiem bagātākā teritorija Latvijā.