Noderīgi ikdienā
2023. gada 14. jūnijs, 07:27

Video: Peoniju karnevāls Botāniskajā dārzā

Jauns.lv

Jūnijs Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ir īpašs laiks, jo tieši patlaban tajā baudāms īsts krāsu karnevāls – zied 84 krāšņākās peoniju šķirnes un sugas.

LU Botāniskā dārza lakstaugu laboratorijas vadītāja Inese Nāburga uzsver, ka dārzam apritējuši jau 100 gadi, līdz ar to viss, kas tajā redzams un baudāms, ir vairāku paaudžu dārzkopju un zinātnieku ilgstoša darba rezultāts. "Daudz no tā, kas šeit ir redzams, audzis jau pagājušajā gadsimtā, bet mūsu uzdevums ir to parādīt apmeklētājiem visā formu un krāsu daudzveidībā." Dārza kolekcija tiek nepārtraukti papildināta ar jaunumiem – parādījušies gan Japānas akcenti, gan Sibīrijas kolekcija ar jaunām, modernām šķirnēm, bet lielākais lepnums ir šķirne, kas selekcionēta vēl 19. gadsimtā un joprojām priecē apmeklētājus.

Peoniju karnevāls Botāniskajā dārzā

Jūnijs Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ir īpašs laiks, jo tieši patlaban tajā baudāms īsts krāsu karnevāls – zied 84 krāšņākās ...

gallery icon

Noskaties video, lai izbaudītu Latvijas Universitātes Botāniskā dārza krāšņumu, uzzinātu vairāk par peoniju vēsturi un dārza unikālo kolekciju.