foto: LETA
Laika vērotājs Bukšs par laikapstākļiem pavasarī neko labu nesola
Negaiss Rīgā.
Noderīgi ikdienā
2023. gada 30. marts, 06:08

Laika vērotājs Bukšs par laikapstākļiem pavasarī neko labu nesola

Jauns.lv

Laika vērotājs Vilis Bukšs, līdzīgi kā sinoptiķi, lēš, ka aprīlī vēl sagaidīsim pa kādai pavasarim netipiski aukstai dienai. “Šogad pirmie gājputni jau sāka atgriezties februārī, un šobrīd, marta pēdējās dienās, turpinās putnu migrācija. Ar masveidīgu atgriešanos nesteidzas. Tas norāda, ka vēl gaidāmi nepatīkami laika apstākļi. Arī cīruļi iedziedāja jaunā mēnesī un tā ir zīme, ka pavasaris būs garš un salīdzinoši vēss,” skaidro Bukšs. 

Dabas vērotājs paredz, ka aprīļa vidējās gaisa temperatūras būs tuvu normai, bet ar noslieci uz vēsāku laiku. Nokrišņu daudzums gan būšot tuvu vidējam. 

“Sulu mēneša pirmajā pusē laikapstākļi mainīgi. Nelieli nokrišņi gan lietus, gan reizēm arī slapja sniega veidā un temperatūra robežās no -5 grādiem dažās naktīs līdz +15 grādiem saulainajās aprīļa pēcpusdienās laikā ap Lieldienām,” teic Bukšs. 

Lieldienu nedēļā lielākoties saule mīsies ar mākoņiem, naktīs dažviet nelielas salnas un brīžiem īslaicīgam lietum var pievienoties slapjš sniegs un krusas graudi. 

Lai arī aprīļa beigās laikapstākļi uzlabosies, varam gaidīt pat līdz +20 grādiem, Bukšs prognozē arī strauju temperatūras kritumu ar salnām naktīs un cīruļputeni. 

“Tālāk sekojošais Lapu mēnesis maijs rādās būt silts, mitrs, ar vasarīgām temperatūrām un pērkona negaisiem mēneša otrajā pusē,” saka Bukšs.