Kā panākt, lai olu čaumala viegli nolobās
Kādas olas un kad labāk pirkt Lieldienām, un kā panākt, lai to čaumala viegli nolobās?
Pirms daudziem gadiem manā bērnībā olu čaumala viegli lobījās nost, bet nekādi neizdevās uzminēt olu labas lobīšanās noslēpumu. Tāpēc to jautājām īstam olu ekspertam, “Balticovo” komunikācijas un attīstības direktoram Tomam Auškāpam. Izmēģināju, un patiesi, tas darbojas. Un kā nu ne, jo “Balticovo” ļoti pieprasīts produkts ir vārītas un lobītas olas
Varētu teikt, ka noslēpums ir ledusskapja lielumā vai tā neesamībā. “Pirms vārīšanas olas jāuzglabā deviņas dienas istabas temperatūrā,” stāsta Auškāps.
Olu klāj čaumala, kurā ir poras. Pa tām izdalās arī mitrums, un ola nedaudz nožūst, tieši tas arī ļauj pēc vārīšanas vieglāk nolobīt čaumalu. Ola lobīsies labāk, ja tūlīt pēc vārīšanas to uz brīdi ieliks auksta ūdenī. Lai vārītā ola būtu skaista un tās dzeltenums nespiestos pie vienas malas, sākot olas vārīt, dzeltenumu centrē. Tas nozīmē, ka, olas vārot, pirmās divas minūtes tās uzmanīgi maisa.